Élménybirtok

Egész évben

A Kastélyszálló mellett lévő Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok közreműködésével. A nyitvatartási napokról és bővebben az Élménybirtok programjairól az Élménybirtok hivatalos weboldalán tájékozódhat.

Szállóvendégeink 10% kedvezménnyel válthatnak jegyet az Élménybirtok nyitva tartási napjaira.

Az Élménybirtok egész évben látogatható, a reggeltől estig tartó időutazás során kortól és nemtől függetlenül, gyermek és felnőtt egyaránt megtalálja a számára legizgalmasabb elfoglaltságot, időtöltést. A Puchner Kastélyszállót az Élménybirtokkal külön bejárat köti össze. Így vendégeink kerülő nélkül, a lehető legrövidebb úton léphetnek be a középkorba.

A tematikus élményparkok világszerte egy-egy témakört – mint például történelmi kor, mesék, különféle játékok – elevenítenek meg, kor- és történethű környezetet kialakítva egy nagy kiterjedésű zárt területen. Sokak szerint hasonlít ez a vidámparkokhoz, melyben némileg van igazság. Viszont az élményparkok általában többet jelentenek, és többet nyújtanak a látogatóknak, mint a hagyományos értelmezésben használt vidámparkok.

A 7,5 hektáron elterülő élménybirtok területileg 5 nagy egységre tagolódik: a Mesefalu, az Óváros, a Főtér, a Reneszánsz Palota és a Lovagi Küzdőtér. A közel 35 építményben műhelyek, boltok, vendéglátó egységek és képzésre, foglalkozások megtartására alkalmas helységek kerültek kialakításra.

Bövebben az Élménybirtok hivatalos weboldalán, a www.elmenybirtok.hu-n.

Mesefalu

Mesefalu A mesefalu a tapasztalás örömén túl számos kézműves foglalkozást, érdekes időtöltési lehetőséget is tartogat a látogatók számára. Mindenkit vár a varázsfestő háza egy nem mindennapi kiállítással, hátborzongató élményekben lehet részünk a boszorkányházban, kézműves foglalkozásokat és fából készült népi játékokat próbálhatunk ki a Zöld Diófa csárdában. Betekintést nyerhetünk a kovácsmester munkájába is, a Kinizsi táborban kardot és íjat ragadhatunk, hogy kipróbáljuk ügyességünket!

Óváros

Óváros A Déli-kapu tövében sürög-forog a városi pékmester.

A szabó és a fafaragó műhelye pedig éppen csak egy utcával esik odébb, ahol megint csak nyüzsgő életnek lehet szem- és fültanúja az arra sétáló.

A szorosan egymás mellé épült házakat kockaköves utcák kötik össze.
Ebédidőben a fogadóba betérő vendégek különféle szakácsremekek mellett merenghetnek el a régi idők eseményein, miközben az ifjabb nemzedék tagjait is szemmel tarthatják, amint büszkén járkálnak ki-be az Apródképző kapuján.

Madaras Színpad

Madaras Színpad Ha a mesefaluból megindul a tömeg a kovácsműhely és a vízimalom irányába, akkor hamarosan olyat láthat fiatal és öreg, melyet talán sehol máshol a világon. A színpadon ülve a többféle előadás egyikének részesei lehetünk: láthatunk középkori életet megelevenítő előadást, fegyverbemutatót vagy kiemelt alkalmakkor madárröptetést is.

Lovagi Küzdőtér

Lovagi Küzdőtér Az Élménybirtok leglátványosabb állomása a lovagi küzdőtér, ahol vendégeink korabeli lovagi tornákat, látványos csatajeleneteket valamint ügyességi lovasbemutatókat tekinthetnek meg.

Főtér

Főtér A Főtéren mindig nagy a nyüzsgés. A hatalmas kiterjedésű terület egyfelől fontos közlekedési útvonal, hiszen az óvárosból ezen át visz az út a lovagi küzdőtérre és az istállóhoz, másfelől önmagában is igen szórakoztató, megannyi élményt ígérő hely.

Lovagterem

Lovagterem A palota épületében kapott helyet a 250 fős Lovagterem, ahol vendégeink középkori falfestményekkel díszített teremben, főúri hangulatban étkezhetnek.

Ossza meg barátaival, ismerőseivel E-MAILBEN FACEBOOKON TWITTEREN