Abaligeti kirándulás

Egész évben

A közkedvelt kiránduló- és üdülőhely a Dél-Dunántúl régióban, Pécs környékén található, 41 km-re Bikaltól (kb. 40 perc). Egész évben különböző programokkal és látnivalókkal áll a látogatók rendelkezésére.

Abaligeti-barlang

A Mecsek egyik legismertebb és legnépszerűbb természeti látnivalója az Abaligeti-barlang. Folyamatos kutatások nyomán vált ismertté a 466 méteres főága, valamint a három, nehezen járható mellékága. A barlang az emberi szem számára láthatatlanul, ma is folyamatosan változik. Erről a járat teljes hosszában folyó patak gondoskodik. A barlang kiépített főága gyalogosan, utcai ruhában kényelmesen végigjárható. Különleges formájú képződményei közül több nevet is kapott, így látható itt többek között a Pisai ferdetorony, a Flórián-kút, a Kálvária, az Elefántfej, a Karthágó romjai, vagy a Niagara-vízesés. A sziklákhoz, cseppkőalakzatokhoz gyakran kapcsolódnak legendák, hiedelmek, melyeket a túrán a vezető elmesél. A barlang átlagosan 12 °C fokos hőmérsékletű, klímája a légúti, allergiás és asztmatikus betegségekben szenvedőknek hoz enyhülést. A barlang vezetéssel látogatható, melyek óránként indulnak. Az utolsó vezetés zárás előtt egy órával kezdődik.

Denevérmúzeum

A múzeum látogatói egy kalandos séta közben – háztetők fölött, udvarban, műhelyben járva – gyűjthetnek sok esetben meghökkentő ismereteket a denevérekről. Látványos, interaktív, gondolkodásra késztető installációk mutatják be többek között az ember és a denevér testfelépítése közötti hasonlóságot, a repülő emlősök táplálkozását és élőhelyeit, a világon elforduló denevérfajok jellemzőit. Nem kevésbé titokzatos a denevérek tájékozódása, erről is sok „titkot” árul el a múzeum.

Az aktuális jegyárak és a nyitvatartás az Abaligeti-barlang honlapján érhető el.

Jó tudni!

  • Vendégeink 20% kedvezménnyel látogathatják meg az Abaligeti Barlangot és a Denevérmúzeumot, melyhez a recepción tudnak kedvezménykupont igényelni.
  • Az igényelt kupon nyitvatartási időben, egész évben felhasználható.
  • Más kedvezménnyel össze nem vonható. Készpénzre nem váltható.
  • Bővebb információ az Abaligeti-barlang oldalán olvasható

Elérhetőség:
Abaligeti-barlang
Üzemeltető: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: +36-72/498-766

Denevérmúzeum
Üzemeltető: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: +36-30/392-0961

Képek

Ossza meg barátaival, ismerőseivel E-MAILBEN FACEBOOKON TWITTEREN