Kézműveskedés

Egész évben

Megtekinthető, kipróbálható kézműves foglalkozásaink: Ötvösség, bőrművesség, könyvkötés, tűzzománc és üvegkép készítés, gyöngyfűzés. Lehetőség nyílik díszdoboz és fotósbögre készítésre is.

Könyvkötés
A könyvkötő asztalánál is mindig nagy a nyüzsgés. A mester segítségével bárki kipróbálhatja a könyvkötést, a díszdoboz-készítést, melyek mindegyike mintegy 30-45 percig tart. Az előbbieken túl az érdeklődők csináltathatnak bögrét saját fényképükkel. Szuvenírként oklevelek, imakönyvek, naptárak, bögrék és csipkék egyaránt vásárolhatók.

Tűzzománc készítő és ötvös
A tűzzománc- és ötvös mesterek körül kisebbek és nagyobbak is gyülekeznek, hiszen náluk akár már 2-3 éves kortól, felső korhatár nélkül találhat kreatív elfoglaltságot a vendég. Az asztalnál az ékszerek, nyakláncok, medálok, gyűrűk, képek, karkötők nem csupán megvásárolhatók, de az alkotó kedvűek maguk is elkészíthetik saját darabjaikat, miközben a mesterek beavatják őket a szakma történetébe és legfőbb fogásaiba.

Gyöngyfűző
Domokos Margó gyöngyfűző a gyakorlati fogásokba, eszközei használatába is szívesen beavatja a látogatókat, akik az értő segítség mellett maguk készíthetnek saját ékszert, fülbevalót, gyűrűt, nyakéket vagy karkötőt, miközben megtanulják, hogyan kell használni az ezekhez szükséges eszközöket, a fogót, az ollót, a tűt. Az ékszerek elkészítése a vállalkozó kedvű vendég kézügyességétől és persze az ékszer bonyolultságától függően mintegy 15 percig tart, de akár 1 órát is igénybe vehet. Akkor sem kell izgulni, ha nincs időnk vagy kézügyességünk az ékszer elkészítéséhez, mert természetesen vásárolni is lehet a kézműves mester munkáiból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jó tudni!

  • A kézműves foglalkozások időpontjáról az érkezéskor kapott programajánló füzetből tájékozódhat.
  • Az említett foglalkozásokról a kézműveseknél érdeklődhet.
  • A kézművesek létszáma alkalmanként változhat.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Képek a kézművesekről

.

Ossza meg barátaival, ismerőseivel E-MAILBEN FACEBOOKON TWITTEREN