Színházi előadások

Egész évben

Az Ágens Társulattal és a Bikali Élményszínház közreműködésével egész évben színházi előadások sorozatával várjuk vendégeinket. Ezeknek megtekintésére az Élménybirtok belépőjegy megváltásával bárkinek lehetősége van az Élménybirtok nyitva tartási idején. A belépőjegy minden nap 4 előadást tartalmaz. Az előadásokhoz kedvcsinálót lejjebb görgetve talál. Az aktuális nyitvatartási nap előadásairól itt tájékozódhat.
Továbbá szállóvendégeinknek az Élménybirtok nyitvatartási idején túl is lehetősége van megtekinteni előadásainkat. Ezekre előzetes bejelentkezés szükséges a Puchner Kastélyszálló recepcióján. Maradandó színházi élmény!

4 elem

Az előadás lélegzetelállító vizuális effektekkel, a világ keletkezésének misztikus és örökérvényű történetét meséli el.
Semmi sem szab határt a fantáziának a 4 elem előadásban. Megnyílik egy lenyűgöző világ, a Teremtés ideje. Úgy, ahogy azt az ember képzeli.
A szédületes történet, mely a bámulatos látomásban megmutatkozik, nyomot hagy és élményt okoz.
’Kezdetben volt a káosz, a végtelen tátongó űr. A szelek még nem keverték habosra a borszínű vizeket, a tenger zúgó hullámai sem ostromolták a föld peremét. A mindenséget betöltötte a roppant fekete szárnyú éj. Nem volt tér és idő, emberi fogalmakkal e lét nem értelmezhető. Ne próbáld megérteni, mi ez, csak fogadd magadba. A történet úgysem ellenőrizhető.
Ajánlott korhatár: 6-99 év

A fényteremtő

Egyedülálló zenés fénymágia!
Fény és árnyék, a jó és a rossz örök harca. Nincs egyik, a másik nélkül. S ha egy fény kihuny, felgyúl egy másik. Ez az örök körforgás lényege. Magyarországon elsőként, és egyedülálló módon, fénytechnikusaink intelligens lámpák, és különleges hanghatások segítségével, egy varázslatos világba kalauzolnak el, ahol az idő megszűnik létezni, s a képzelet alkotta térnek semmi sem szab határt.
Az előadás 3-99 éves korig ajánlott!

Amúgy Rómeó és Júlia – ahogy még sosem láttad

Shakespeare Rómeó és Júliája kicsit másképp! A klasszikus mű játékos, egyedi, interaktív feldolgozása.
A lebilincselő előadás a 12-13 évesektől a felnőttekig mindenkit odaszögez a székhez. A darab korunk kommunikációs problémáira felszabadultan reagálva csal mosolyt az arcokra, nem elfeledve a drámai véget. Az előadást követően, lehetőség van a mű játékos feldolgozására is!
Ajánlott korhatár: 7-99 év

A Tücsök és a Hangya – ÚJDONSÁG!

zenés játék az ismert La Fontaine mese alapján
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy tücsök és egy hangya. Jó barátok voltak, de nagyon különbözőek. A hangya keményen dolgozott, élelmet gyűjtött a hosszú télre, de a tücsök csak muzsikált.
Ismerős a mese, ugye? Ha kíváncsi vagy, hogyan is szőjük-fonjuk a klasszikus mese szövetét, tarts velünk: sok interakcióval, zenével és játékkal várunk!
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Buja középkori est

Ahol egy gyönyörű előadás segítségével belekóstolhatsz a középkor érzéki valóságába!
A nézők az est folyamán egy kurtizán emlékiratain keresztül átélhetik a kor különleges udvarlási szokásait és megismerkedhetnek az érzékek birodalmát jól ismerő, éles eszű asszony tanulságos gondolataival. Szerelmi képzésben részesülnek. A több mint 300 előadást megért Buja est nézői felszabadultan és örömmel távoznak e páratlan eseményről.
Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

Díva, dáma, perszóna

A titkos nő, azaz hogyan váljunk nővé? – interaktív nőkereső játék. Az előadás górcső alá veszi az internetet elárasztó ”jó nővé válást” támogató szépészeti és tanácsadói rendszert. A naponta elénk kerülő magazinok “pasi fogó”tanácsai, szépségápolási javaslatai és különféle tesztjei milliónyi humorforrást tartogat azoknak az olvasóknak, akik valóban ki akarják próbálni ezeket.
Mi történik, ha elfogadjuk a női magazinok tanácsait, kitöltjük a tesztjeit? Ha betartjuk az összes haj, smink, és ruha útmutatást, mivé leszünk? Mit tanácsolnak nekünk, hogyan váljunk jó nővé?
Ez az előadás mindent megtesz azért, hogy végig kacagd, sőt viháncold ezt az “embert próbáló” kísérletet, melynek most Te is része lehetsz!
A Díva, dáma, perszóna előadás ajándék a nőknek és áldás a férfiaknak! Majd rájössz, hogy miért!
Ajánlott korhatár: 15-99 év

Fegyverbemutató György lovaggal

A nemes bikali bajnok fegyvereiről regél…
A harci leleményeiről és képzettségéről messze földön híres lovagunk megismerteti az érdeklődőket a középkori fegyverek titokzatos világával, a kardforgatás mikéntjével, a lovagi küzdelem szabályaival. Nézzétek, hallgassátok egy nagy harcos interaktív élménybeszámolóját. Ha megtanultál kérni, akkor tán a fegyvereit is megérintheted.
Ajánlott korhatár: 5-99 év

Flúgos zenetörténet, avagy Túl a Looperencián…

Bolondozás a zene történetében!
Mindegy milyen zenét szeretsz, mi szól a rádiódból, mit dúdolsz napra-nap, mire mozdul meg a lábad, hány éves vagy, s mennyinek érzed magad. Ezen az estén mindezt elfelejtheted. Ez a hang (Orlik István) hatni fog rád, magával ragad, s nem ereszt. Szeretni fogod és újra meg akarod nézni, meg megint…
A Flúgos zenetörténet –ben nemcsak az ének sokféleségét élvezheted, hanem a rendkívül izgalmas, humoros történeteket is hallgathatod. Igazi zenei kaland, s ha akarod, te is a részese lehetsz.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Hétköznapi hercegnő

Interaktív mese nemcsak leendő hercegnőknek.
Egy hétköznapi kislány, Virág, kíván valamit, és az teljesül. Majd elindulnak a történetek. Nem úgy, ahogy azt ő elképzelte, mert Álomországban…, de állj, ha megnézed, megtudod. Ez az interaktív utazás, melyet a leányka veled együtt jár végig, rengeteg izgalmas kalandot rejt.
A Hétköznapi hercegnő próbatételei megtanítanak arra, hogy hogyan állj ki magadért, miként kell küzdeni a céljaidért és azt is megerősíti, hogy a gyerekekben rejlő igazságérzet mindennél fontosabb. Rájössz, hogy a valódi hercegnők a saját sorsukat formáló igazi nők, és azt is megérted, hogy beszélni bármit lehet, de a tett, no, az az, ami ér valamit.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Ítélkezés és végrehajtás

Zina kurtizán látomásai a középkori ítélkezésről.
Ha azt hiszed, hogy a középkorban elég volt a pokolra jutást vagy elkárhozást meglebegtetni az emberek orra előtt, hogy ne vétkezzenek, tévedsz. Igen változatos retorziók vártak az elkövetőkre, abban nem volt hiány. De vigyázz, ha ártatlannak véled a pletykálkodást vagy a szájaskodást férjed uraddal, az is szankciót vont maga után. Ha csúnyán néztél a szomszédodra, netán leköptél valakit, ne tudd meg, mi várt rád, ha bepanaszolt. Tudod-e kik voltak a boszorkányok? S a hóhérok? S ért-e valamit a ráolvasás? Az előadás végén egy életre való bűbájjal lát el az előadó.
Ajánlott korhatár: 6-99 év

Királykisasszony nevelde

Játékos foglalkozás a hercegnőkről
Biztos te is hallottál már sok mesebeli királykisasszonyról, akik a rajzfilmek, mesekönyvek hősei, vagy akár valódi hercegnőkről is, akik királyi családok sarjai voltak.
Ha végighallgatod az izgalmas történeteket, nagyot játszol és figyelsz, a foglalkozás végén Te is tiszteletbeli hercegnővé válhatsz!
Ajánlott korhatár: 4-99 év

Kurtizánképző – középkori stand-up comedy

Játékos színházi terápia
A világon egyedülálló, rendkívül népszerű, több mint 800 előadást megért Kurtizánképzés – szerelmi okosítás hölgyeknek és érdeklődő uraknak – kultúrtörténeti szakirányú végzettséget ad, Kurtizándiplomát. Az Alaptanterv része az érzékiség kultúrtörténeti feldolgozása, a férfi gondolkodás mibenlétének a vizsgálata és irányai, a jó kurtizán feladatai, megtudhatjuk hány éves a férfi – mindezt egy lenyűgöző személyiség tolmácsolásában. Ágens színházi eszköze a humor és az önreflexió.
Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk!

Kurtizán továbbképzés

A világon egyedülálló Kurtizánképzés következő lépcsőfoka, szerelmi okosítás hölgyeknek, megfigyelőként uraknak is.
A Kurtizán továbbképzésen, azon ’tanítványok’ vehetnek részt, akik az első kurzust elvégezték. Egyedi elbírálás esetén e nélkül is lehetséges a megjelenés!
Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

Lovagi torna

Harc és verseny a legjavából – lovagi megmérettetés!
A férfiúi erő és tusa legnemesebb színtere, ahol méltó küzdelmet láthat a díszes nézősereg.
A lovagok több fegyvernemben mérik össze tudásukat, mint például a csillagdobás, lándzsahajítás, majd a mindent eldöntő kopjatörés. A torna hiteles és tisztességes lebonyolításáért a város Heroldja a felelős. A rendkívül izgalmas viadal magával ragadja a publikumot, s bizton állítjuk, hogy éljenezni fogjátok a lovagokat!
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Lovagkaland

Egy ifjú mesés kalandjai némi varázslattal!
A Lovagkaland a lovaggá válás rejtelmeibe avat be téged, ugyan mesének látszik, de ha hiszed, ha nem, több mint a fele igaz. S ha utána látsz egy Lovagi tornát, egész máshogy fogod nézni a lovagok harcát.
Kaland a lét, ne feledd, még ha mesének is éled meg!
Ajánlott kicsiknek és nagyoknak, felnőttnek és ifjoncnak, hisz a kalandot mindenki szereti, még az is, ki távolról figyeli!
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Lovagok és dámák – ÚJDONSÁG!

Látványos lovagi vetélkedés, a nemek harca
Üdvözlet vén és fiatal, asszony és férfi! Hölgy és Úr, kisasszony és fiatalúr!
Üdvözlet ismét, – e korban, ahol eleid élnek, s te most részese lehetsz ez
egésznek!
Részese, úgy, mintha ott lennél az időben, hol a lovagok és nemes dámák úgy
küzdnek, hogy megfagy benned a vér.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Pallosparádé a Középkori Arcokkal

György és Tamás lovag ismeretterjesztő előadása
Ha érdekel a középkori harcászat, ha nem riadsz meg a pallosoktól, kardoktól, pajzsoktól és csatában szerzett tapasztalatoktól, ez a bemutató hamarost a kedvenceddé válik!
Mindez két Középkori Arc tolmácsolásában, humoros formában!
Ajánlott korhatár: 5-99 év

Rock a billi buli

Fergeteges ének és tánc, koncert-színházi élmény a javából!
Ki ne ismerné Jake-t és Elwood-ot, a Blues Brothers meghökkentő testvérpárját? A szédületes ének és tánc fenoménokat? A mindenhol a legjobb hangulatot és bulit generáló félcédulás börtöntöltelékeket? Ugye, tudod, hogy kikről beszélünk?
Két fantasztikus komikus egy rövid időre megidézi őket. Ha a jelenlétükben kibírod nevetés nélkül, akkor a show végén megmutathatod, te mit tudsz! Ha van lábad, kezed, s főként szíved, kizárt dolog, hogy ne ropnád velük együtt a táncot. Gyere és bulizzunk együtt!
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Svindli Cirkusz

Különleges cirkuszi komédia!
Mi történik, ha az A’la Kámu társulat valahol megjelenik? Minden igaz, csak nem úgy, ahogy azt te megszoktad. Máshogy lesz az.
Láthatod A Világ Legerősebb Emberét, egy vagy két Varázslót, egy Kötéltáncost, s némely fura, csak nálunk látható cirkuszi mutatványost, megjelenésük oly fura és bizarr, hogy az kicsit bezavar.
S a Konferanszié! Ő a legjobb. Miattunk hagyott ott egy turnét, meg csapot-papot, hogy itt mutathassa tudományát, s segítse cirkuszunk e fejlődő ágát. S ha ismered a humort, s van benned élc, tudni fogod, mi az mi vicc, mi poén, mi komédia, vagy csak egy szellemes megjegyzés. Érezned kell, hogy mit hiszel igaznak, mely mutatványost véled valósnak.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Tárulj Szezám!

Zenemesék egy titokzatos utazó batyujából…
Ismered Aladdint? És Herkulest? Hallottál már a nagy Dzsinről? És tudod ki Mulan? Láttad az Oroszlánkirályt? Ha igen, mindenképpen meg kell ismerkedned a Titokzatos Utazóval, Omárral, aki megidézi neked e csodás mesehősöket és elénekli a legismertebb dalaikat.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Tragédia: az ember

alias Az ember tragédiája
Madách Az ember tragédiája műve újragondolva diákoknak és fiatal lelkű felnőtteknek
Át lehet adni egy olyan mű dilemmáit, amit nehéz megérteni? Ha nem olvastad, vagy nem merültél fülig a mű lételméleti problémáiban, most akkor is közel kerülhetsz hozzá.
Bámulatos kaland a lét…
Az előadás humorral és iróniával átszőtt játék, amiben meglelheted az eredeti Madách-ot is.
Ajánlott korhatár: 12-99 év

Ugi mama varázsiskolája

Zenés varázsmese az aprónépnek és korodbélieknek!
Imádni fogod Ugi mama praktikáit, bűbájait, varázsigéit, s őt magát.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Úr-kurzus

Az Úr-kurzus avagy középkori csintalanságok uraknak, a Kurtizánképző előadás párja.
Itt a férfiak ismerhetik meg a nők titokzatos és felfedezésre váró világát, természetesen párjukkal együtt. Zina kurtizán titka a közvetlen színházi nyelv, a felszabadító kommunikáció, az interaktív játék.
Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

Varázsbarangolás

Játékos előadás Ugi mamával, a varázsbanyával
A csintalan Mama azon törte a fejét, hogy hogy tudná tovább növelni a gyermekek és a felnőttek varázserejét. Hogy tudná rávenni őket, hogy eszük, s vele nevük – nőjön, növekedjen, s mindenki a sütnivalójuk után epekedjen. Úgyis az lesz, tudom…, ha megismered, kérleled, hogy minél előbb tanulhasd akadémiája alaptananyagát. Itt most tovább lépünk, új bűbájok, s igézetek várnak majd téged. A felnőtteknek és a gyermekeknek is egyaránt élvezetes előadás.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Árak

Kategóriák Ár
Jegyár felnőtt részére (12 éves kortól) 2.000 Ft/fő/előadás
Jegyár gyermek részére (3-11 év) 1.500 Ft/fő/előadás
Jegyár kisgyermek részére (0-2 év) ingyenes
4 elem előadás ára felnőtt részére (12 éves kortól) 3.000 Ft/fő/előadás
4 elem előadás ára gyermek részére (3-11 év) 2.500 Ft/fő/előadás
A Tragédia: Az ember előadás ára 2.500 Ft/fő/előadás
Díva, dáma, perszóna előadás ára 2.500 Ft/fő/előadás

Az árak bruttó árak és az Áfát tartalmazzák.

Jó tudni!

  • A programokra előzetes bejelentkezés szükséges a Puchner Kastélyszálló recepcióján, vagy a +36 72/459 547-es telefonszámon.
  • A délutáni és esti feliratkozós előadások szeptemberi műsora ide kattintva olvasható.
  • A programok létszámkorlátosak. Amennyiben az előadásra nem jön össze a minimális létszám, sajnos, nem tudjuk megtartani, ez esetben az előadás elmarad. A létszámról érdeklődjön a +36 72/459 547-es telefonszámon, vagy a Puchner Kastélyszálló recepcióján.
  • Az esti és délutáni színházi előadásokról érdeklődjön értékesítő kolléganőinknél! Szállóvendégeink a programajánló füzetben találják meg a részletes információkat.
  • Külsős vendégeinknek az előadás előtt minimum 20 perccel szükséges a jegyeket megváltani a Puchner Kastélyszálló recepcióján, szállóvendégeinknek a szobaszámlához kerül terhelésre az összeg.
  • Kérjük, amennyiben regisztrált az előadásra, azonban valamilyen oknál fogva mégsem tud eljönni, jelezze azt a recepción, vagy a +36 72/459 547-es telefonszámon!
  • Az Élménybirtok bármely produkciójáról, csak külön engedéllyel lehet videó-, és hangfelvételt készíteni!
  • További információért keresse a Puchner Kastélyszálló recepcióját (+36 72/459 547), ahol az előadási helyszínek térképe mellett útbaigazítást is kap.
  • Az Élménybirtok nyitva tartási napok programjait ide kattintva olvashatja. Az Élménybirtok nyitva tartási idejében megrendezésre kerülő előadásokat az Élménybirtok jegyár tartalmazza, azokra nem szükséges előzetesen bejelentkezni. A nyitva tartási időn kívüli előadásokra előzetes bejelentkezés, valamint külön jegy megvásárlása szükséges.

Képek a színházi előadásokról

Ossza meg barátaival, ismerőseivel E-MAILBEN FACEBOOKON TWITTEREN