Állatsimogató

Egész évben

Az Élménybirtok Mesefalujában található Állatsimogató lakói minden nap várják a látogatókat. Ha az ember a vidéki, falusias környezetről azt gondolná, hogy az csendes és unalmas, az Élménybirtok állatsimogatója egy pillanat alatt meggyőzi ennek ellenkezőjéről.

Az autentikus, a középkori vidéki Magyarország földműves gazdáinak portáit idéző, fából és vályogból készült karámokhoz közeledve, s ott a szabadon sétálgató kacsákat és ludakat látva nem csupán történelmi léptékű, több évszázados időutazásban lehet része a látogatóknak, hanem saját gyermekkorának emlékeit, a vidéki rokonoknál, nagyszülőknél töltött nyarakat is segít felidézni a semmihez sem fogható környezet.

A zajos állatseregben megtalálta otthonát a szamár, a kecske, a juh, a kameruni törpejuh, a racka, a pulyka, a tyúk, a kacsa, a lúd és a házi nyúl, de Pedró, a láma és a pávák is az Állatsimogatót mondják otthonuknak. A nagyvárosi vendégek, különösen a gyerekek talán még soha sem látták ilyen közelségből azokat a háziállatokat, melyek nemzetünk agrárkultúrájának szerves részei évszázadok óta. Az udvar kettő- vagy négylábú, szőrös vagy éppen tollas, gágogó, hápogó, mekegő és ki tudja még hány fajta hangot kiadó lakói hamar belopják magukat az idősebb és a fiatal szívekbe egyaránt.

Itt sétálgatva, nem csak az állatokat csodálhatjuk meg, hanem egy magyar népmesénket, „A kiskakas gyémánt félkrajcárját” és La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét” is meghallgathatjuk.

Jó tudni!

  • Szállóvendégeink minden nap ingyenesen látogathatják az Állatsimogatót az Élménybirtok nyitvatartási idején kívül.
  • Az Élménybirtok nyitvatartási napjain szállóvendégeink, és külsős vendégeink az Élménybirtok belépő megváltásával használhatják a középkori játszóteret.
  • A recepción és a Gagyizdában vásárolható az állatok kedvence, a Bikali Zoo Csemege, amelyet gondosan válogatott alapanyagokból állítottunk össze.

Képek

Ossza meg barátaival, ismerőseivel E-MAILBEN FACEBOOKON TWITTEREN