Lovas turisztikai fejlesztés

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatás címén lovas turisztikai szolgáltatások fejlesztésére került sor a bikali Puchner Kastélyszálló**** és Reneszánsz Élménybirtok tulajdonosánál, a Hella 91 Kft.-nél.

A projekt keretében kialakításra került egy gazdasági út, egy karám és egy gyakorló pálya, valamint felújításra került a lovasok szállásának otthont adó épület.

A fentiek mellett a pályázat keretében különböző eszközök beszerzésére is sor került (1 db. ló jártatógép, 10 db. angol nyereg, 10db. martingál, 30 db. nyereg alátét, 10 db. kantár, 1db. Landini Mistral traktor, 1db. lovas szán, 2 db. Still hajtókocsi, 1 db. díszkocsi).

A projekt utolsó elemeként egy kisállat simogató került kialakításra, mely elsősorban a létesítmény fiatal vendégeinek lett a kedvence.

A fenti beruházások és eszközök hozzájárulnak, hogy a Hella’91 Kft. a jövőben még magasabb színvonalon biztosíthassa lovas szolgáltatásait: megkönnyítik a terület rendben tartását, segítik a lovasok felkészülését, bővítik a vendégeknek nyújtott szolgáltatások körét és emelik minőségüket. A projekt elősegíti, hogy a létesítmény egyik fő attrakciójának számító lovas műsor ezután is elkápráztathassa a látogatókat, valamint hogy a vendégek továbbra is zavartalanul vehessék igénybe a kastélyszálló egyik legnépszerűbb szolgáltatását, a lovas kocsizást és lovas szánozást.

A projekt adatai

A projekt összköltsége: 49.897.696,-Ft
Megítélt támogatás: a fenti összeg 65%-a, azaz 32.433.502,-Ft
A projekt kezdő időpontja: 2009.08.15., a zárás időpontja: 2012.11.01.

Kedvezményezett

Hella’91 Kft., 7346 Bikal, Rákóczi u. 22., info@puchner.hu

Lovas turisztikai fejlesztések

Ossza meg barátaival, ismerőseivel E-MAILBEN FACEBOOKON TWITTEREN