7. Élménybirtok

“Lépj be a középkor világába!”
Az Élménybirtok a Puchner Kastélyszálló**** szomszédságában található. Szállóvendégeink a Keleti kapun keresztül közelíthetik meg.

Az Élménybirtok jelenleg Magyarországon egyedülálló interaktív középkori tematikus park, mely olyan egynapos, teljes körű szolgáltatást nyújtó történelmi, szórakoztató témapark, ahol minden generáció megtalálja a számára fontos értékeket és kikapcsolódási lehetőségeket.

Három generáció számára kíván tematikus tereivel és programjaival élményt, elfoglaltságot, azok révén pozitív életérzést nyújtani.

Az Élménybirtok működtetésében részt vesznek színészek, statiszták, animátorok, kézművesek, oktatók, lovasok, akik életre keltik az Élménybirtokot, biztosítják a látogatók részére az időutazást.

Az Élménybirtok 7,5 hektáros területen fekszik, ebből közel 14 ezer m2 került beépítésre.

Az Élménybirtok het főbb részre osztható

Mesefalu

A faluban egy beszélő unikornis fogadja a vendégeket, ami az előadásokról ad bővebb tájékoztatást. A régi hagyományos parasztházak új funkcióval bővültek: A varázsfestő házát egy hatalmas festőpaletta jelzi a ház homlokzatán. A második épületet megszállták a vasorrúak, ne féljen, nézzen be egy boszorkányságokkal teli házba. Átalakult a kovácsmester műhelye is, bár lakója éppen a vásárban tartózkodik, a betérőknek csak egy üzenetet hagyott hátra. A vízi malomba Kinizsi Pál költözött. A falu részét képező állatsimogatóban az állatok szabadon bóklászhatnak, így a vendégek testközelből csodálhatják meg a zajos állatsereget, ahol a szamár, a borjú, a kecske, a juh, a pulyka, a tyúk, a kacsa, a lúd és a házi nyúl éppúgy meglelte helyét, mint az aranyfácán, a galamb vagy éppen a dám szarvas.

Madaras színpad

A Madaras színpadon látványos és szórakoztató előadások során, Mátyás király történetein keresztül betekintést nyerhetünk egy történelmi mesevilágba.

Középkori város

A város sikátoros utcáit korabeli mesterműhelyek, egy középkori fogadó, valamint az Apródképző alkotja. A korhű környezetben bemutatásra kerülő mesterségek: pékmester, mézeskalácsos, szabómester, fafaragó, ötvös, ólomkatona festő, könyvkötő és bőrműves.

A városi fogadóban, korhű környezetben kenyérlángos, lepények, kemencében sült ételek fogyasztására nyílik lehetőség.

Főtér

A hatalmas kiterjedésű terület fontos közlekedési útvonal, hiszen az óvárosból ezen át visz az út a lovagi küzdőtérre és az istállóhoz.

Lovagi küzdőtér

Az Élménybirtok leglátványosabb állomása a lovagi küzdőtér, ahol a vendégek megtekinthetik a korabeli lovagi tornákat, látványos csatajeleneteket, valamint ügyességi lovasbemutatókat.

Nyitva tartás

Időszaktól függően egy, kettő illetve három napot tart nyitva egy héten az élménypark. Nem nyitva tartási napokon 1,5 – 2 órás gyerek, felnőtt és családi programokkal, nyitvatartási napokon standard vagy kiemelt programokkal várjuk kedves Vendégeinket!
Bővebb információval kapcsolatban kérjük, látogasson el honlapunkra, a www.elmenybirtok.hu oldalra, vagy érdeklődjön a recepción!

Ossza meg barátaival, ismerőseivel E-MAILBEN FACEBOOKON TWITTEREN