Vendégtájékoztató

Kedves Vendégünk!

Sok szeretettel köszöntöm Önt a Puchner Kastélyszálló**** és Reneszánsz Élménybirtok tulajdonosaként, egyúttal köszönöm, hogy megtisztelte látogatásával szállodánkat!
A Puchner Birtok munkatársai kellemes pihenést kívánnak Önnek!

Ez a mappa minden szoba elválaszthatatlan kelléke, mely tájékoztatja Önt a szállodában található szálláshangulatokról, igénybe vehető szolgáltatásokról és egyéb kikapcsolódási lehetőségekről.
Bízunk benne, hogy tájékoztatónk segítségével sikerül megtalálnia az Ön által keresett szolgáltatást.

Amennyiben a következő oldalakon mégsem találná meg kérdéseire a választ, kérjük, forduljon a recepcióhoz, ahol kollégáink – a nap minden órájában – szívesen állnak rendelkezésére.

Szolgáltatásainkkal az Ön kényelmét szeretnénk egyre tökéletesebbé tenni, ezért szükségünk van véleményére. Amennyiben szívesen megosztaná gondolatait velem, szíveskedjen kitölteni a vendégelégedettségi kérdőívet.

Kívánom, érezze nagyon jól magát négycsillagos szállodánkban!

Kollár László
tulajdonos


Történelmi morzsák

Bikal, és a Kastély több száz éves történelemmel büszkélkedhet.

Az első bikali földesúr

A Selmecbányáról származó Puchner Antal Szaniszló (1779-1852) Pozsonyban végezte jogi tanulmányait, majd katonai pályára lépett. Karrierje a napóleoni háborúk ideje alatt ívelt felfelé. A szabadságharc ideje alatt a császárhoz hű tábornok szembefordult a forradalmi kormánnyal.

Az 1849-es erdélyi téli hadjáratban több csatában is összecsapott a magyar seregekkel, míg végül Bem tábornok szorította ki Erdélyből. A bárói cím viselésére a Katonai Mária Terézia Rend jogosította fel.

A kastély története

A gondolat, hogy birtokhoz jusson, 1839-ben erősödött meg Puchner Antal tábornokban, aki tőkéjét biztonságban szerette volna tudni. Az uralkodó 1841-ben adományozta a három falut magába foglaló bikali uradalmat a tábornoknak. A családi levéltár szerint Puchner Antal báró 1841 májusában látogatott először birtokára. Ekkor még a településen sem kúria, sem kastély nem volt.

A báró beleszeretett a Mecsek lábánál, a Hegyhát lankái között megbújó birtokba és az 1840-es évek végén egy kastély építésébe kezdett. Ennek pontos időpontjáról nincsenek adatok. A családi archívum is csak egy adalékkal szolgál erre vonatkozólag. Eszerint, amikor 1849 szeptemberében a tábornok fia, Hannibál ellátogatott a birtokra, arról számolt be apjának, hogy az épület áll, és csak az emeleti részen vannak vissza kisebb belső munkálatok.

A tábornok fia, Hannibál 1861-ben vette át a birtokot. Az ő nevéhez fűződik a kastély átépítése és a park telepítése is. Hannibál idősebbik fia, Károly nagy terveket szőtt a kastély bővítéséről, átalakításáról, de korai halála miatt ezek megvalósítása fiatal özvegyére maradt. Az épület a ma is látható, kései historizáló formáját az 1898-ra befejeződött átalakítások során nyerte el.

A kastélyszálló 1993-tól napjainkig

A Hella 91. Kft 1993-ban megvásárolta a hajdani Puchner uradalmat a Bikali Állami Gazdaságtól, és megkezdte a felújítást. A munkálatok eredményeképpen 1996 májusától egy tizenhét szobás, 3 csillagos kastélyszálló, étterem, kültéri medence, teniszpálya és gyerekjátszótér várta a vendégeket.

1998-ban felépült a fürdőház élménymedencékkel, valamint öt, modern szobával. Így Ezzel a szolgáltatással kiteljesedve 1999-től már négycsillagosként üzemelt tovább a szálloda.

2002-ben átadásra került három kétszintes vendégház huszonnégy modern szobával. Ugyanebben az évben épült fel a lovagi hangulatú sportközpont drinkbárral, kétpályás bowlinggal, biliárddal, három fallabda pályával. Szintén ekkor került átadásra a négyszáz fő befogadására képes, szekcionálható konferencia központ is.

2004-ben került sor a kastélyszálló belső tereinek belsőépítészeti átalakítására. A következő évben a fürdőház a marokkói hangulatú fürdőtérrel bővült.

2007-ben átadásra került a XVIII. századi francia stílusú udvarház harmincegy szobával valamint az új recepció épülete. Ugyanezen év végére fejeződtek be a fürdőház újabb bővítési munkálatai, melynek eredményeként további négy szoba, nagyobb öltöző, nagyobb drinkbár és egy VIP fürdő került kialakításra, mely a Harmónia Szigete nevet viseli.

2010. április 1-jén a kastélyszálló szomszédságában megnyílt az Élménybirtok, Magyarország első középkori tematikus parkja.

2012 tavaszán a szálloda új szálláshangulattal gazdagodott: átadásra került a Palota épülete, mely 28 szobával, külön fürdő létesítménnyel, és az étkezési helyszíneket biztosító Lovagteremmel és Múzsák termével várja a vendégeket.

2017. januárjában a kastély összes szobáját átöltöztettük: új fürdőszobákkal, szőnyegekkel és függönyökkel leptük meg Vendégeinket. A gyerekek nagy örömére egy kuckós szoba is kialakításra került a kék szinten.

2019-ben a Liget Ház épületével a szálloda ismét új szálláshangulattal gazdagodott. A Liget ház kétféle szobatípussal várja vendégeit: standard szobákkal és standard lakosztályokkal. A szobák nagy részéhez tágas terasz tartozik, ideális választás kis kedvenccel érkező vendégek részére.

A 2020-as évben több, családoknak szóló újdonsággal bővült a szálloda. Az Élménybirtok Főterén megépült a középkori játszótér, amely vár alakú akadálypálya mászókával, mászófallal, hintákkal, és csúszdákkal várja a gyermekeket. A Fürdőház épületében új wellness részleg kapott helyet. A mesék világát idéző Lurkó Mesefürdő 2 gyermek medencével, 2 csúszdával és hozzájuk tartozó medencével, valamint egy belső pihenőtérrel kínál élményteli kikapcsolódást.

2021-ben a három kétszintes, egymástól különálló vendégházak teljesen újjászülettek, és immár a Fürdőház részeként üzemelnek tovább. A Fürdőházhoz tartozó épületek teljesen megújult külsővel, átépített belső terekkel, privát szabadtéri teraszokkal, valamint a Fürdőházba vezető, fedett folyosóval várják a családokat, baráti társaságokat!

Történelmi morzsák képeken


Szállás

A négycsillagos bikali Puchner Kastélyszállóban gyönyörű környezetben hétféle szálláshangulat várja mindazokat, akik egy kis kikapcsolódásra vágynak távol a város zajától.

Kastély

Kastély - Puchner KastélyszállóA Kastély az elegancia és a főúri életérzés megtestesítője. Az épület élethűen idézi fel a XIX. századi újklasszicista kastély hangulatát, mintha a Habsburgok korába csöppentünk volna vissza. A belső terek, a csillárok és a patinás, ám kényelmes bútorok együtt teremtenek korabeli hangulatot. A három emeleten – kék szint, zöld szint és angol szint – más-más hangulat érezhető. Az elnöki lakosztály pedig egyenesen a főúri kényelem megtestesítője: arisztokrata életérzést kínál baldachinos ágyával és egyedi készítésű szőnyegeivel.

Palota

Palota - Puchner KastélyszállóA Puchner Birtok legújabb szállásrészében, a 6.200 m²-es Reneszánsz Palota szobáiban és lakosztályaiban a Mátyás király korabeli főúri kényelem élvezetének különleges érzését élhetjük át. Letisztult kialakítás, gyönyörű kilátás és hatalmas terek adják a lakosztályok egyediségét. Az épület reneszánsz kori falfelületekkel járul hozzá a korhű képhez – kissé modernebb köntösben. A Palota különálló wellness részlege a Palotafürdő, mely párás levegőjével a török fürdők világát idézi. A fürdőt kizárólag 18 éven felüli vendégeink használhatják, így garantált a gyerekzsivajtól mentes testi-lelki felfrissülés.

Udvarház

Udvarház - Puchner KastélyszállóA XVIII. századi francia stílusú Udvarház épülete egy korabeli fogadót idéz a fagerendák, kő és tégla hármasával. Magyarországon egyedülálló a szobákban látható gerendás faszerkezet. A régi pajtaépület felújítása során meghagytuk azokat az egyedi foltokat, amelyek minden szoba falán megcsodálhatóak. Az épület 3 szintjén – a romantika, a családok és a szerelmesek szintjén – más-más elrendezéssel, mérettel és hangulatvilággal találkozhatnak. A családok szintjének különlegessége a szobákban található gyerekkuckó, amely a lurkók kis birodalma, hiszen a szüleiktől külön, mégis hozzájuk közel érezhetik magukat.

Középkori város

Középkori város - Puchner KastélyszállóA középkori óváros szobái a kastélyszállónkhoz tartozó Élménybirtokunk óvárosában találhatók. A középkor világát megidéző szobák és lakosztályok egyediségét a régi és új építészeti megoldások keveredése adja. Az egyedi hangulatról a szobákban található kandallók gondoskodnak. A hatalmas alapterületű családi lakosztályok teraszt vagy olvasó sarkot rejtenek. A szobából kilépve az Élménybirtok időutazásán is részt vehetünk: találkozhatunk középkori lovagokkal, páncélba öltözött katonákkal és igazi kurtizánokkal is. A fürdők és étkezési helyszínek a csodálatos környezetben tett néhány perces sétával közelíthetők meg.

Fürdőház

Fürdőház - Puchner KastélyszállóA park árnyas fái között panorámaablakos Fürdőház áll, benne három különböző wellness részleggel: Francia Élményfürdő, Marokkói fürdő, Lurkó Mesefürdő. A Fürdőház épületében kapott helyet a Harmónia Szigete is, ahol a párok zavartalanul lazíthatnak egy üveg pezsgő, gyümölcsbekészítés és halk zene kíséretében. A Fürdőház a wellness imádóinak szálláshelye. A Fürdőház épületében található szobákat mediterrán hangulat jellemzi, ahonnan néhány lépcsőfokot sétálva elérhetők a kényeztető wellness szolgáltatások. A Fürdőházhoz tartozó három kétszintes, egymástól különálló épületben összesen 12 családi és privát szobát alakítottunk ki. A szobák stílusát a letisztultság jellemzi, mely nyugalmat és harmóniát áraszt. Minden szobaegységhez zárt, tágas, privát szabadtéri pihenőterasz tartozik. A vendégek kényelmét szolgálja, hogy ezekből az épületekből fedett folyosón keresztül a Fürdőház wellness részlegei bármilyen időjárás esetén, akár fürdőköntösben is megközelíthetők.
A Fürdőház különálló épületeiben található szobáit szeretettel ajánljuk családok, baráti társaságok részére, ahol 4 fő kényelmét két hálószoba, két külön fürdőszoba és egy közös nappali biztosítja.

Liget ház

Liget ház- Puchner KastélyszállóA Liget ház egy fásított park területén helyezkedik el. Az épület közvetlen közelében található a parkoló, így nincs szükség hosszas cipekedésre. Az egyedi belsőépítészeti megoldásnak köszönhetően a standard lakosztályok két szintes kialakítással kínálnak elhelyezést. A szobák nagy részéhez tágas terasz tartozik, ahová jól esik kiülni, friss levegőt szívni, feltöltődni. A szürke hétköznapokból kilépve adja át magát a pihenésnek ezen a természetközeli helyszínen.


Étterem, gasztronómia

Ételeink egyaránt igazodnak a magyar és nemzetközi konyha legújabb irányvonalaihoz, az aktuális évszakhoz és természetesen a régi megszokott hagyományos ízekhez. Többféle étkezési helyszín várja vendégeinket.

Étlapunkon különböző menüket is kínálunk: baráti étkezéshez, a mediterrán ízek kedvelőinek, ünnepi alkalomra, a wellness hódolóinak. Gondoltunk a lisztérzékeny vendégeinkre, és azokra is, akik laktózmentesen étkeznek.

Habsburg Étterem

Habsburg Étterem - Puchner KastélyszállóExkluzív körülmények között várjuk az ínyenceket a monarchia korabeli éttermünkben, melynek stílusában a Habsburg elegancia és fényűzés mutatkozik meg.

Az éttermet felnőtt vendégeink reggeliző helyszínként használják, a gyerekektől mentes, nyugodt időtöltés érdekében.

Lovagterem

Lovagterem - Puchner KastélyszállóA Reneszánsz Palotában lévő Lovagteremben királyokat megillető kényeztetésben lehet részünk a terem központjában lévő kandalló pattogó tüze mellett. A lovagkori hangulatú étkezési helyszínünk 250 fő befogadására alkalmas.

Így éppúgy alkalmas szűk körű gourmet vacsorák megrendezésére, mint a több száz fős esküvők és lakomák lebonyolításra.

Múzsák terme

Múzsák terme - Puchner KastélyszállóA Reneszánsz Palotában található a Shakespeare színházára emlékeztető 3 szintes, belső galériás Múzsák terme.

A Múzsák terme ideális családi-, baráti- és céges rendezvényekhez. Szintenként 80 vendéget tudunk elhelyezni, igény szerint az egyes szinteket más-más hangulatúra rendezzük be. A földszinten bárpult található.

Fogadó a Fehér Hattyúhoz

Fogadó a Fehér Hattyúhoz- Puchner KastélyszállóKözvetlenül a Puchner Kastélyszálló mellett lévő Élménybirtokon, a hattyús tó mellett található a messze földön híres Fogadó a Fehér Hattyúhoz. A kétszintes épületben nem mindennapi, korhű környezetben, fa gerendák, autentikus dekoráció között, halk reneszánsz zeneszó mellett válogathat a látogató a széles kínálatból.

Drinkbár

Drinkbár - Puchner KastélyszállóDrinkbárunk a lovagkori várbelső hangulatát idéző sportközpontban található.

Koktélbárunkban színes, látványos italok mellett a test méregtelenítő folyamatait segítő gyümölcsteákat is kínálunk. Bowling pályák, fallabda pályák, fittness terem, biliárd, asztali foci, játék gépek és darts melletti kikapcsolódás közben élvezhetik vendégeink az igazi pub hangulatot.

Kávézó

Kávézó - Puchner KastélyszállóA Fürdőházba betérő vendégeinket szeretettel várjuk kávézónkban!

A fürdő- és wellness szolgáltatások közben plusz felüdülést kínálnak finom italaink, a nálunk töltött pihenés alatti váratlan éhséget és édesség utáni vágyat pedig süteményekkel, szendvicsekkel csillapíthatják.

A kávézóban lévő játszósarok folyamatosan nyitva áll a szülők és gyermekek számára.


Wellness & Spa

A Puchner Kastélyszálló igazi wellness fellegvár: francia élményfürdő, marokkói hangulatú fürdő, reneszánsz palotafürdő és lurkó mesefürdő várja a wellness szerelmeseit.

Fürdőházunk kávézójában a váratlan ital- és ételfogyasztás utáni vágyukat csillapíthatják, miközben gyermekük közvetlenül a kávéházból nyíló, ingyenesen használható játszósarokban szórakozhat.

Francia élményfürdő

Francia élményfürdőMagyarország első wellness részlegében, a francia élményfürdőnkben különböző élményelemekkel felszerelt medencék, pezsgőfürdők, gyermekmedence, pihenőágyak finn és infraszauna találhatók.

Nálunk ásványvízben fürödhet: a medencék vize magnéziumban, kalciumban, fluorban és nátrium-hidrogénkarbonátban gazdag, 32°C fokos, “elismert ásványvíz” minősítésű természetes víz.

Szállóvendégeink térítésmentesen használhatják ezen fürdőnket.

Lurkó Mesefürdő

Lurkó MesefürdőÚj wellness részleg! Gyermek korosztályonként külön-külön és a családoknak együtt is, élményteli kikapcsolódást nyújtó, új fürdővel gazdagodik kínálatunk!

A Lurkó Mesefürdő a mesék világát idézi vidám hangulatával, két gyermek medencével, 2 csúszdával, ezekhez tartozó medencével, valamint egy belső pihenőtérrel.

Szállóvendégeink térítésmentesen használhatják ezen fürdőnket.

Marokkói fürdő

Marokkói fürdőMarokkói hangulatú fürdőrészünk, mely az Ezeregyéjszakát idézi lágy drapériáival, színeivel, ellenáramos úszómedencével, mélymerülővel és két pezsgőfürdővel kényeztet.

Látogatását azon vendégeknek ajánljuk, akik vonzódnak a keleti stílusú wellness kultúra iránt.

Szállóvendégeink térítésmentesen használhatják ezen fürdőnket.

Palotafürdő

PalotafürdőA Reneszánsz Palotában kapott helyet a Palotafürdő, mellyel régi vágya teljesült sok visszatérő és remélhetőleg új vendégnek: a Palotafürdő a relaxáció fellegvára, gyerekzsivajtól mentes testi-lelki felfrissülés és regenerálódás „szentélye”, így kizárólag 18 év feletti vendégek részére vehető igénybe!

A Palotában történő szállásfoglalás előnye, hogy a csendes wellness részleget épületen belül, legfeljebb néhány lépcsőfokot sétálva érhetjük el. Szállóvendégeink térítésmentesen használhatják ezen fürdőnket.

VIP fürdő: a Harmónia szigete

VIP fürdőExkluzív szolgáltatásunknak a “Harmónia szigete” elnevezést adtuk, amivel szeretnénk szállóvendégeinknek különleges élményt nyújtani.

Azoknak a pároknak ajánljuk a VIP fürdő bérlését, akik zavartalanul szeretnének eltölteni 2 órát, 1 üveg pezsgő, gyümölcsbekészítés és halk zene kíséretében. A pezsgőmedence és infrakabin szolgáltatások mellett a helyiségben lehetőség van masszázs igénybevételére is külön térítési díj ellenében.

Kültéri Medence

Kültéri medenceNyári időszakban 250 m²-es, 25 méter hosszú feszített víztükrű, kültéri medence várja vendégeinket.

Szállóvendégeink térítésmentesen használhatják ezen fürdőnket.

Szauna

SzaunákA rendszeres szaunázás kedvezően hat a szív és keringési rendszer funkcióira, edzi az ereket és mindemellett kiváló stresszoldó program.

Fürdőházunkban és Palotafürdőnkben finn szauna (80-100°C-os), gőzfürdő (50-55°C-os) és infraszauna áll rendelkezésre.

Szállóvendégeink térítésmentesen használhatják a szaunákat.

Masszázs

MasszázsNálunk biztosan megtalálja álmai kényeztetését, hiszen a masszázsok teljes tárházát kínáljuk vendégeinknek!

Szépségápolás

SzépségápolásValószínűleg már Ön is vágyott arra, hogy jobban érezze magát a bőrében, mint eddig: szépségszalonunk különleges kozmetikai kezelésekkel és szépségápolási eljárásokkal segít ebben.
Munkatársaink készséggel adnak bővebb információt a kezelésekről, masszázsokról a Fürdőház recepióján. Vendégeink kezelésekre a helyszínen tudnak időpontot egyeztetni.

Csontkovácsolás

CsontkovácsolásA masszázs lazítja a feszes izmokat, javítja a vérkeringést, serkenti a nyirokkeringést és fokozza az anyagcserét.

Vendégeink térítés ellenében vehetik igénybe a csontkovácsolást.

Sóterápiás szoba

Sóterápiás szobaA telített sóoldat párologtatásán alapuló sóterápia rendkívül jó hatással van a légzőszervekre és betegségeikre, ezáltal egész szervezetünk működésére.

Vendégeink térítés ellenében vehetik igénybe sóterápiás kezeléseinket.

Szolárium

Masszázs
A borús időszakban testünk-lelkünk vágyakozik a napfény után, fakó, fehér bőrünk felélénkítésére pedig egyszerű, mégis nagyszerű megoldást kínál a szolárium.

Vendégeink térítés ellenében használhatják a szoláriumot.

Flabélos

Flabélos
Természetes, hogy mindannyian karcsú, izmos testre és jó kondícióra vágyunk. Ha mindezt könnyedén, kevés időráfordítással szeretnénk elérni, akkor ideális megoldást nyújt számunkra a jövő leghatékonyabb és legkíméletesebb edzési módszere, a Flabélos. Segítségével megelőzhetők a mozgáshiány okozta megbetegedések is!

Vendégeink térítés ellenében használhatják a Flabélos készülékeit.


Sport

Az aktív kikapcsolódás kedvelőinek a Sportközpontunkat ajánljuk. A lovagkori várbelső hangulatát idéző épületben bowling pályák, fallabda pályák (squash), fittnes terem, biliárd, asztali foci, darts és játékgépek találhatók.

Sportközpontuk nyitva tartása szezonális jelleggel változik, de amennyiben a Sportközpont szolgáltatásait a nyitva tartási időn kívül is igénybe szeretné venni, kérjük, jelezze a recepción.

Nem gond, ha megszomjazik sportolás közben: koktélbárunkban színes, látványos italok mellett a test méregtelenítő folyamatait segítő gyümölcsteákat is kínálunk.

Asztali foci (csocsó)

CsocsóA csocsó egy asztalon játszott labdajáték, mellyel átélhetjük a gól örömét.

Hazánkban is nagy népszerűségre tett szert az utóbbi években: megjelent a szórakozóhelyeken, munkahelyeken, fesztiválokon. Kíválóan alkalmas baráti társaságok, családok szórakozására. Egy zseton ára 50 Ft.

Nincs foci sör nélkül: a hangulat és izgalmak fokozására ajánljuk a sportközpontunk drinkbárját.

Bowling

BowlingA bowling a modern korok lovagi tornája. Sport, amely családok, cégek és baráti társaságok kikapcsolódására egyaránt alkalmas.

Sportközpontunk két bowlingpályával rendelkezik. Csapatokban és egyénileg is lehet játszani. Ár: 4.500 Ft/óra/pálya.

Baráti társaságok részére igény esetén értékes nyereményeket tartalmazó bowling bajnokságokat szervezünk.

Biliárd

BilliárdValószínűleg a biliárdot nem kell senkinek se bemutatni. Golyókat kell lyukakba juttatni.

A lyukérzék növelésére és a hangulat fokozására ajánljuk a sportközpontunk drinkbárjában célzóvíz rendszeres fogyasztását.

A biliárd asztal használatának díja: 2.000 Ft/óra/asztal.

Darts

DartsMinden pub és kocsma elengedhetetlen kelléke a darts, mely mára világméretű sportággá nőtte ki magát.

A játék ára: 50 Ft/1 játék

Játékgépek

JátékgépekLegyél Te a Szellemirtók főhőse, utazz térben, időben és küzdj meg a szellemekkel!

Az Air Hockeynál és a Speedballnál szükséged lesz a gyors kar és lábmunkára, valamint a reflex képességeidre. Figyeld nagyon az ellenfél minden mozdulatát, mert ha elmélázol a labda hangos puffanással becsapódik…na ki a király? A játékok ára: 200 Ft/ 1 játék

Fallabda (squash)

FallabdaA fallabdának, másnéven a squashnak több egymástól eltérő változata létezik. Szállodánkban, csakúgy, mint a világ nagy részén, a játékot puha labdával játsszák. A puha labda is gyorsan mozog a pályán, de a falon és a padlón pattanva lényegesen lelassul. Így a labdamenetek hosszabbá válnak.

A játék erősen igénybe veszi testünket, izmainkat. Egy-egy játékkal akár 700 kalóriát is elégethetünk. Termet 2.500 Ft/óra díjért bérelhetünk. Az eszközök bérleti díja (ütők és labda) 800 Ft/óra.

Fitness terem

Fitness teremA fitness a jó kondíciót, az egészséget és az állóképességet jelenti. Hazánkban is napról napra egyre nagyobb teret hódít. Ezen sportág szerelmeseinek ajánljuk fitness termünket.

Fitness termünk felszereltsége: 1 db futópad, 2 db szobakerékpár, 1 db lépcsőzőgép, 1 db ellipszis tréner, 1 db kombinált erősítő, 1 db bokszzsák.

Szállóvendégeink térítésmentesen használhatják a fitness termet.

Játszósarok

JátszósarokMesekönyvek, színes ceruzák és színezők várják a gyermekeket ebben a kis zugban, míg a szülők biliárdoznak vagy bowlingoznak. Így a szülők eltölthetnek pár órát együtt, mégis külön gyermekeiktől.

Szállóvendégeink gyermekei térítésmentesen használhatják a játszósarkot.


Élménybirtok

A Kastélyszálló mellett lévő Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok közreműködésével.

Az Élménybirtok egész évben látogatható, a reggeltől estig tartó időutazás során kortól és nemtől függetlenül, gyermek és felnőtt egyaránt megtalálja a számára legizgalmasabb elfoglaltságot, időtöltést. A Puchner Kastélyszállót az Élménybirtokkal külön bejárat köti össze. Így vendégeink kerülő nélkül, a lehető legrövidebb úton léphetnek be a középkorba.

A tematikus élményparkok világszerte egy-egy témakört – mint például történelmi kor, mesék, különféle játékok – elevenítenek meg, kor- és történethű környezetet kialakítva egy nagy kiterjedésű zárt területen. Sokak szerint hasonlít ez a vidámparkokhoz, melyben némileg van igazság. Viszont az élményparkok általában többet jelentenek, és többet nyújtanak a látogatóknak, mint a hagyományos értelmezésben használt vidámparkok.

A 7,5 hektáron elterülő élménybirtok területileg 5 nagy egységre tagolódik: a Mesefalu, az Óváros, a Főtér, a Reneszánsz Palota és a Lovagi Küzdőtér. A közel 35 építményben műhelyek, boltok, vendéglátó egységek és képzésre, foglalkozások megtartására alkalmas helységek kerültek kialakításra.

Bövebben az Élménybirtok hivatalos weboldalán, a www.elmenybirtok.hu-n.

Mesefalu

Óváros
A mesefalu a tapasztalás örömén túl számos kézműves foglalkozást, érdekes időtöltési lehetőséget is tartogat a látogatók számára. Mindenkit vár a varázsfestő háza egy nem mindennapi kiállítással, hátborzongató élményekben lehet részünk a boszorkányházban, kézműves foglalkozásokat és fából készült népi játékokat próbálhatunk ki a Zöld Diófa csárdában. Betekintést nyerhetünk a kovácsmester munkájába is, a Kinizsi táborban kardot és íjat ragadhatunk, hogy kipróbáljuk ügyességünket!

Óváros

ÓvárosA Déli-kapu tövében sürög-forog a városi pékmester.

A szabó és a fafaragó műhelye pedig éppen csak egy utcával esik odébb, ahol megint csak nyüzsgő életnek lehet szem- és fültanúja az arra sétáló.

A szorosan egymás mellé épült házakat kockaköves utcák kötik össze.
Ebédidőben a fogadóba betérő vendégek különféle szakácsremekek mellett merenghetnek el a régi idők eseményein, miközben az ifjabb nemzedék tagjait is szemmel tarthatják, amint büszkén járkálnak ki-be az Apródképző kapuján.

Madaras Színpad

Óváros
Ha a mesefaluból megindul a tömeg a kovácsműhely és a vízimalom irányába, akkor hamarosan olyat láthat fiatal és öreg, melyet talán sehol máshol a világon. A színpadon ülve a többféle előadás egyikének részesei lehetünk: láthatunk középkori életet megelevenítő előadást, fegyverbemutatót vagy kiemelt alkalmakkor madárröptetést is.

Lovagi Küzdőtér

Lovagi küzdőtérAz Élménybirtok leglátványosabb állomása a lovagi küzdőtér, ahol vendégeink korabeli lovagi tornákat, látványos csatajeleneteket valamint ügyességi lovasbemutatókat tekinthetnek meg.

Főtér

Óváros
A Főtéren mindig nagy a nyüzsgés. A hatalmas kiterjedésű terület egyfelől fontos közlekedési útvonal, hiszen az óvárosból ezen át visz az út a lovagi küzdőtérre és az istállóhoz, másfelől önmagában is igen szórakoztató, megannyi élményt ígérő hely.

Lovagterem

Óváros
A palota épületében kapott helyet a 250 fős Lovagterem, ahol vendégeink középkori falfestményekkel díszített teremben, főúri hangulatban étkezhetnek.


Színházi előadások

Az Ágens Társulattal és a Bikali Élményszínház közreműködésével egész évben színházi előadások sorozatával várjuk vendégeinket az Élménybirtok nyitva tartási idején és esténként, a szállodánk programjában is. Tragédia: az ember, A fényteremtő, Svindli Cirkusz, Flúgos zenetörténet avagy Túl a Looperencián, Lovagmese, Ítélkezés és végrehajtás, Rock a billi buli, Amúgy Rómeó és Júlia – ahogy még sosem láttad, Tárulj, Szezám!, Hétköznapi hercegnő, Kurtizánképző, Kurtizán továbbképzés, Úr-kurzus. Maradandó színházi élmény!

Az esti és délutáni feliratkozós előadások szeptemberi műsora ide kattintva olvasható!

Tragédia: az ember – ÚJDONSÁG!

alias Az ember tragédiája
Madách Az ember tragédiája műve újragondolva diákoknak és fiatal lelkű felnőtteknek
Át lehet adni egy olyan mű dilemmáit, amit nehéz megérteni? Ha nem olvastad, vagy nem merültél fülig a mű lételméleti problémáiban, most akkor is közel kerülhetsz hozzá.
Bámulatos kaland a lét…
Az előadás humorral és iróniával átszőtt játék, amiben meglelheted az eredeti Madách-ot is.
Ajánlott korhatár: 12-99 év

Hétköznapi hercegnő – ÚJDONSÁG!

Interaktív mese nemcsak leendő hercegnőknek.
Egy hétköznapi kislány, Virág, kíván valamit, és az teljesül. Majd elindulnak a történetek. Nem úgy, ahogy azt ő elképzelte, mert Álomországban…, de állj, ha megnézed, megtudod. Ez az interaktív utazás, melyet a leányka veled együtt jár végig, rengeteg izgalmas kalandot rejt.
A Hétköznapi hercegnő próbatételei megtanítanak arra, hogy hogyan állj ki magadért, miként kell küzdeni a céljaidért és azt is megerősíti, hogy a gyerekekben rejlő igazságérzet mindennél fontosabb. Rájössz, hogy a valódi hercegnők a saját sorsukat formáló igazi nők, és azt is megérted, hogy beszélni bármit lehet, de a tett, no, az az, ami ér valamit.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Lovagi torna

Harc és verseny a legjavából – lovagi megmérettetés!
A férfiúi erő és tusa legnemesebb színtere, ahol méltó küzdelmet láthat a díszes nézősereg.
A lovagok több fegyvernemben mérik össze tudásukat, mint például a csillagdobás, lándzsahajítás, majd a mindent eldöntő kopjatörés. A torna hiteles és tisztességes lebonyolításáért a város Heroldja a felelős. A rendkívül izgalmas viadal magával ragadja a publikumot, s bizton állítjuk, hogy éljenezni fogjátok a lovagokat!
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Kurtizánképző – középkori stand-up comedy

Játékos színházi terápia
A világon egyedülálló, rendkívül népszerű, több mint 800 előadást megért Kurtizánképzés – szerelmi okosítás hölgyeknek és érdeklődő uraknak – kultúrtörténeti szakirányú végzettséget ad, Kurtizándiplomát. Az Alaptanterv része az érzékiség kultúrtörténeti feldolgozása, a férfi gondolkodás mibenlétének a vizsgálata és irányai, a jó kurtizán feladatai, megtudhatjuk hány éves a férfi – mindezt egy lenyűgöző személyiség tolmácsolásában. Ágens színházi eszköze a humor és az önreflexió. Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk!

Kurtizán továbbképzés

A világon egyedülálló Kurtizánképzés következő lépcsőfoka, szerelmi okosítás hölgyeknek, megfigyelőként uraknak is.
A Kurtizán továbbképzésen, azon ’tanítványok’ vehetnek részt, akik az első kurzust elvégezték. Egyedi elbírálás esetén e nélkül is lehetséges a megjelenés! Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

Úr-kurzus

Az Úr-kurzus avagy középkori csintalanságok uraknak, a Kurtizánképző előadás párja.
Itt a férfiak ismerhetik meg a nők titokzatos és felfedezésre váró világát, természetesen párjukkal együtt. Zina kurtizán titka a közvetlen színházi nyelv, a felszabadító kommunikáció, az interaktív játék. Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

Flúgos zenetörténet, avagy Túl a Looperencián…

Bolondozás a zene történetében!
Mindegy milyen zenét szeretsz, mi szól a rádiódból, mit dúdolsz napra-nap, mire mozdul meg a lábad, hány éves vagy, s mennyinek érzed magad. Ezen az estén mindezt elfelejtheted. Ez a hang (Orlik István) hatni fog rád, magával ragad, s nem ereszt. Szeretni fogod és újra meg akarod nézni, meg megint…
A Flúgos zenetörténet –ben nemcsak az ének sokféleségét élvezheted, hanem a rendkívül izgalmas, humoros történeteket is hallgathatod. Igazi zenei kaland, s ha akarod, te is a részese lehetsz.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

A fényteremtő

Egyedülálló zenés fénymágia!
Fény és árnyék, a jó és a rossz örök harca. Nincs egyik, a másik nélkül. S ha egy fény kihuny, felgyúl egy másik. Ez az örök körforgás lényege. Magyarországon elsőként, és egyedülálló módon, fénytechnikusaink intelligens lámpák, és különleges hanghatások segítségével, egy varázslatos világba kalauzolnak el, ahol az idő megszűnik létezni, s a képzelet alkotta térnek semmi sem szab határt. Az előadás 3-99 éves korig ajánlott!

Svindli Cirkusz

Különleges cirkuszi komédia!
Mi történik, ha az A’la Kámu társulat valahol megjelenik? Minden igaz, csak nem úgy, ahogy azt te megszoktad. Máshogy lesz az.
Láthatod A Világ Legerősebb Emberét, egy vagy két Varázslót, egy Kötéltáncost, s némely fura, csak nálunk látható cirkuszi mutatványost, megjelenésük oly fura és bizarr, hogy az kicsit bezavar.
S a Konferanszié! Ő a legjobb. Miattunk hagyott ott egy turnét, meg csapot-papot, hogy itt mutathassa tudományát, s segítse cirkuszunk e fejlődő ágát. S ha ismered a humort, s van benned élc, tudni fogod, mi az mi vicc, mi poén, mi komédia, vagy csak egy szellemes megjegyzés. Érezned kell, hogy mit hiszel igaznak, mely mutatványost véled valósnak.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Ugi mama varázsiskolája

Zenés varázsmese az aprónépnek és korodbélieknek!
Imádni fogod Ugi mama praktikáit, bűbájait, varázsigéit, s őt magát.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Lovagmese

Egy ifjú mesés kalandjai némi varázslattal!
A Lovagmese a lovaggá válás rejtelmeibe avat be téged, ugyan mesének látszik, de ha hiszed, ha nem, több mint a fele igaz. S ha utána látsz egy Lovagi tornát, egész máshogy fogod nézni a lovagok harcát.
Kaland a lét, ne feledd, még ha mesének is éled meg!
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Fegyverbemutató György lovaggal

A nemes bikali bajnok fegyvereiről regél…
A harci leleményeiről és képzettségéről messze földön híres lovagunk megismerteti az érdeklődőket a középkori fegyverek titokzatos világával, a kardforgatás mikéntjével, a lovagi küzdelem szabályaival. Nézzétek, hallgassátok egy nagy harcos interaktív élménybeszámolóját. Ha megtanultál kérni, akkor tán a fegyvereit is megérintheted.
Ajánlott korhatár: 5-99 év

Az Ördög és a Szegény Jankó

Mese a javából, mely alaposan megdolgoztatja az emberi képzeletet!
Ki ne gondolkodott volna el azon, hogy mi a jó? Az-e, ami nekünk jó vagy az, ami másnak? Szegény Jankó kalandjai során találkozik az Ördöggel, nem akar ő cimborálni vele, de ha nem tudja, hogy épp kivel kvaterkázik, majd a nyakán marad, megvethetjük-e érte? Vajon Jankónak sikerül megszabadulnia a csavaros eszű Ördögtől, túl tud járni az eszén?
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Ítélkezés és végrehajtás

Zina kurtizán látomásai a középkori ítélkezésről.
Ha azt hiszed, hogy a középkorban elég volt a pokolra jutást vagy elkárhozást meglebegtetni az emberek orra előtt, hogy ne vétkezzenek, tévedsz. Igen változatos retorziók vártak az elkövetőkre, abban nem volt hiány. De vigyázz, ha ártatlannak véled a pletykálkodást vagy a szájaskodást férjed uraddal, az is szankciót vont maga után. Ha csúnyán néztél a szomszédodra, netán leköptél valakit, ne tudd meg, mi várt rád, ha bepanaszolt. Tudod-e kik voltak a boszorkányok? S a hóhérok? S ért-e valamit a ráolvasás? Az előadás végén egy életre való bűbájjal lát el az előadó.
Ajánlott korhatár: 6-99 év

Tárulj Szezám!

Zenemesék egy titokzatos utazó batyujából…
Ismered Aladdint? És Herkulest? Hallottál már a nagy Dzsinről? És tudod ki Mulan? Láttad az Oroszlánkirályt? Ha igen, mindenképpen meg kell ismerkedned a Titokzatos Utazóval, Omárral, aki megidézi neked e csodás mesehősöket és elénekli a legismertebb dalaikat.

Ajánlott korhatár: 3-99 év

Rock a billi buli

Fergeteges ének és tánc, koncert-színházi élmény a javából!
Ki ne ismerné Jake-t és Elwood-ot, a Blues Brothers meghökkentő testvérpárját? A szédületes ének és tánc fenoménokat? A mindenhol a legjobb hangulatot és bulit generáló félcédulás börtöntöltelékeket? Ugye, tudod, hogy kikről beszélünk?
Két fantasztikus komikus egy rövid időre megidézi őket. Ha a jelenlétükben kibírod nevetés nélkül, akkor a show végén megmutathatod, te mit tudsz! Ha van lábad, kezed, s főként szíved, kizárt dolog, hogy ne ropnád velük együtt a táncot. Gyere és bulizzunk együtt!
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Buja középkori est

Ahol egy gyönyörű előadás segítségével belekóstolhatsz a középkor érzéki valóságába!
A nézők az est folyamán egy kurtizán emlékiratain keresztül átélhetik a kor különleges udvarlási szokásait és megismerkedhetnek az érzékek birodalmát jól ismerő, éles eszű asszony tanulságos gondolataival. Szerelmi képzésben részesülnek. A több mint 300 előadást megért Buja est nézői felszabadultan és örömmel távoznak e páratlan eseményről. Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

Roma daj-daj

Egy igazi cigány mennyegző története!
Ismeritek Kusturica csodás, cigányokról szóló filmjeit? A Macska-jajt, a Cigányok idejét? A Roma daj-daj szerethető, nem mindennapi karakterei megidézik neked. Humor, esetlen botladozás, roma daj-daj, Izabella és a Mamma, a Vajda és az angol turista, a botcsinálta férj, s még számtalan elbűvölő figura jelenik meg a zenés, lovas előadásban. Mese vagy mégsem?
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Amúgy Rómeó és Júlia – ahogy még sosem láttad

Shakespeare Rómeó és Júliája kicsit másképp! A klasszikus mű játékos, egyedi, interaktív feldolgozása.
A lebilincselő előadás a 12-13 évesektől a felnőttekig mindenkit odaszögez a székhez. A darab korunk kommunikációs problémáira felszabadultan reagálva csal mosolyt az arcokra, nem elfeledve a drámai véget. Az előadást követően, lehetőség van a mű játékos feldolgozására is!
Ajánlott korhatár: 7-99 év

Hadi torna

Humoros lovagi vetélkedés!
A Hadi tornában keveredik a mese a valósággal, nem tudod eldönteni, hogy hidd, vagy ne hidd, amit a színpadon látsz, de jobban teszed, ha hiszed. Rendkívüli küzdelmek és élcek, ugratás és heccelés, majd íjászat, földi tusa, lovagi vetélkedés következik. Megidézzük neked a lovagok középkori, játékos csetepatéit és komoly harcait. Biztosak vagyunk benne, hogy szeretni fogod.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

A kis herceg

A mindannyiunk szívét már sokszor megfacsaró történet varázsvilágába hívunk.
Tudod…, a Kis herceg megérkezett. Honnan jött és miért? A világ minden táján ismert, 226 nyelvre lefordított, 80 millió példányban megjelent könyv mindenhol érvényes történetét láthatod.
Gyere velünk a bolygók közti utak igézetébe, éld át a barátság örömét, a találkozások fontosságát, a világ legegyszerűbb és egyben legnehezebb élményét, a szeretetet. Fogd meg a gyermeked kezét és mutasd meg neki is a Kis herceg mindenkor aktuális történetét.
Ajánlott korhatár: 3-99 év

Árak

Kategóriák Ár
Jegyár felnőtt részére (12 éves kortól) 1.500 Ft/fő/előadás
Jegyár gyermek részére (3-11 év) 1.000 Ft/fő/előadás
Jegyár kisgyermek részére (0-2 év) ingyenes
A Tragédia: Az ember előadás ára 2.000 Ft/fő/előadás

Az árak bruttó árak és az Áfát tartalmazzák.

Jó tudni!

 • A programok létszámkorlátosak. Amennyiben az előadásra nem jön össze a minimális létszám, sajnos, nem tudjuk megtartani, ez esetben az előadás elmarad.
 • A programokra előzetes bejelentkezés szükséges a recepción, vagy a +36 72/459 54-es telefonszámon.
 • Az esti és délutáni színházi előadásokról érdeklődjön értékesítő kolléganőinknél!
 • Külsős vendégeinknek az előadás előtt minimum 20 perccel szükséges a jegyeket megváltani a Puchner Kastélyszálló recepcióján.
 • Kérjük, amennyiben regisztrált az előadásra, azonban valamilyen oknál fogva mégsem tud eljönni, jelezze azt a recepción, vagy a +36 72/459 547-es telefonszámon!
 • Az Élménybirtok bármely produkciójáról, csak külön engedéllyel lehet videó-, és hangfelvételt készíteni!
 • További információért keresse a Puchner Kastélyszálló recepcióját (+36 72/459 547), ahol az előadási helyszínek térképe mellett útbaigazítást is kap.
 • A délutáni és esti feliratkozós előadások szeptemberi műsora ide kattintva olvasható.
 • Az Élménybirtok nyitva tartási napok programját ide kattintva olvashatja.

Képek a színházi előadásokról


Uni világa

Uni világában a szórakozásé a főszerep! A gyerekek szülők nélkül, a többi gyermek társaságában mókázhatnak, vagy a szülőkkel kiegészülve, az egész család élvezheti a közös játék örömét. Minden gyermek álma egy világ, amely az izgalmas keresőjátékon, a labdatengeren, a csepphintán, a mesekuckón és a kézműves foglalkozáson túl megannyi játékot és szórakozást rejt! A nap folyamán Uni barátai is feltűnnek, akik a mesék titokzatos világába repítik a lurkókat! Gyermek (2-10 év közötti) szállóvendégeink térítésmentesen látogathatják Uni világát! A 0-2 év közti gyermekeket babasarok várja!

INDUL A KALANDOZÁS UNI VILÁGÁBAN

Érkezéskor közös ismerkedés, bemutatkozás várja a gyerekeket Uni világában! Ne maradjon le az Ön gyermeke sem!

KÉZMŰVESKEDÉS

Uni világában minden nap más és más kézműves foglalkozás vár kicsikre és a nagyokra egyaránt. A foglalkozások során egyszerű, mindenki által könnyen elkészíthető termékeket alkotunk, ahol az alapanyag választás fókuszában az újrahasznosítás áll. Nem kell más hozzá csak egy kis vidámság és kreativitás!

SZABAD JÁTÉK

Az időpontokhoz kötött programok mellett szabad játék is vár a gyerekekre!
A legkisebbeket babasarok várja, ahol a szivacsból készült puha puzzle szőnyegen babáknak való játékokkal játszhatnak. Itt megtalálható többek közt a kicsik izmainak megerősítését szolgáló játszószőnyeg, a babák első lépéseit támogató járássegítő eszköz, és számos más készségfejlesztő babajáték.
Az ovisok csúszdázhatnak, labdatengerben ugrálhatnak, nagy játékházban bújócskázhatnak és ezen kívül sok-sok olyan játékot kipróbálhatnak, ami minden gyermek álma! Babák, autók, plüssfigurák, mesekönyvek, színezők, kirakók várják a szórakozásra és mókázásra vágyó lurkókat!
A kisiskolások a közös játék örömét megtapasztalva bábjátékozhatnak, társasjátékozhatnak, vagy memóriajátékkal- és más készségfejlesztő, logikai játékokkal szórakoztathatják magukat.
A játékban kifáradt gyerekek gerendáról lelógatott csepphintában, vagy a külön teremben kialakított mesekuckóban pihenhetnek meg, ahol a mesenézést a földön elhelyezett matracok és párnák teszik még hangulatosabbá!

NYOMOZZ UNIVAL

Keresőjáték Uni világában! Uni, az unikornis és öt barátja jeleket rejtettek el Uni világában kedvenc ételeikről, hozzájuk tartozó tárgyakról, vagy pompás új otthonukról! A gyerekek feladata felkutatni a hercegnő, a lovag, a kovács, a boszorkány, az udvari bolond és Uni elrejtett jeleit, majd ezt követően egy megoldó lapon összekötni a karaktereket a hozzájuk tartozó dolgokkal! Érdemes szemfülesnek, és jó megfigyelőnek lenni, mivel a helyes megfejtéseket ajándékkal jutalmazzuk!
Minden nap más és más után kell nyomozni, így a gyerekek minden nap izgalommal kereshetik az elrejtett jeleket!

TALÁLKOZÁS UNI BARÁTAIVAL

Interaktív játék és előadás szivárványországban Uni legjobb barátaival: kalandozás a mesék titokzatos világában Virág kisasszonnyal, György lovaggal, vagy Omarral, a varázslatos utazóval.

Délelőtti programok

 • Indul a kalandozás Uni világában
 • Kézműveskedés
 • Szabad játék
 • Találkozás Uni barátaival

Délutáni programok

 • Szabad játék
 • Nyomozz Unival
 • Találkozás Uni barátaival

Jó tudni!

 • Gyermek (0-10 év közötti) szállóvendégeink szülői / hozzátartozói felügyelettel, térítésmentesen látogathatják Uni világát! Szülői jelenlét nélkül, a felügyelet díja 1.500 Ft/fő/gyermek.
 • A babasarkot 0-2 éves korú gyermekek használhatják, kizárólag szülő / hozzátartozó felügyelete mellett.
 • A program időpontjáról és részleteiről a programajánló füzetben talál tájékoztatást, melyet érkezéskor minden Vendégünk kézhez kap a recepción.
 • Az Uni világa házirend betartása kötelező!

Képek az Uni világáról


DIY - Csináld magad kézművesség

Díszítse kedve szerint fa kincses ládikáinkat minőségi alapanyagokkal: akril festékekkel, sablonokkal, matricákkal, decoupage- vagy fotótranszfer technikával, valamint különböző kiegészítő díszekkel! Díszítse otthonát az elkészült alkotásokkal, vagy ajándékként lepje meg vele szeretteit!

Ár: 3.500 Ft-tól/fő/foglalkozás
Helyszín: Apródképző Déli-terem

Jó tudni!

 • A programon való részvétel 1,5 éves kortól ajánlott.
 • Gyerekek csak szülői felügyelet mellett vehetnek részt a programon.
 • A program időpontjáról és részleteiről a programajánló füzetben talál tájékoztatást, melyet érkezéskor minden Vendégünk kézhez kap a recepción.

Képek a DIY – Csináld magad kézművességről


Konferencia

Konferencia, partnertalálkozó, továbbképzés, kongresszus 10-500 főig Dél-Dunántúl közepén, Bikalon. Négy konferencia helyszínnel, hétféle szálláshangulattal, több, mint 130 egyedi szobával, négy wellness részleggel és az ország első történelmi élményparkjával várjuk.


Nálunk mindent megtalál, ami egy sikeres rendezvényhez szükséges. Egynapos, kétnapos vagy akár háromnapos konferenciák lebonyolítására is van lehetőség.
Rendezvényszervezéssel kapcsolatosan kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen ajánlatot most!

A konferenciatermeink felszereltsége: flipchart tábla papírral és filcekkel, lézer pointer, projektor, projektor állvány, vetítővászon, hangosítás, Wi-Fi (szélessávú internet), Hi-Fi berendezés és légkondicionáló.

Konferenciatermeinkhez kapcsolódó szolgáltatások: alkalomhoz illő dekoráció igény szerint, bekészítés és szállás.

Konferencia helyszínek:

Tárgyalóterem

Szűk körű, néhány fős üzleti megbeszélések esetén a Kastély elegáns Károly terme ideális választás.

Konferenciaközpont

Konferenciaközpontunk 400 fő befogadására alkalmas termei szekciókra bonthatók: Hannibál terem, Középső terem, Pál terem. Létszámtól függően egyben és külön-külön is használhatók.

Lovagterem

Nagy létszámú, maximum 300 fős partnertalálkozók, konferenciák lebonyolításához ajánljuk reneszánsz korabeli Lovagtermünket.

György terem

800 m2-es rendezvénycsarnokunkban akár 400-500 fős rendezvényeket is tarthat.

ÚJDONSÁGOK 2020:

 • Új szálláshangulatunknak, a Liget háznak köszönhetően már 260 fő részére tudunk szállást biztosítani.
 • Új lovagi menüvel bővült kínálatunk.
 • Új színházi előadások az Ágens Társulat és a Bikali Élményszínház előadásában.
 • Minden rendezvény mellé ajándék, a rendezvény méretének függvényében!

Konferencia csomagok:

Ajánlatunk tartalma 1 napos 2 nap/1 éjszakás 3 nap/2 éjszakás
Létszám 10-400 fő 10-260 fő 10-260 fő
Szállás + +
Étkezés reggeli nincs,
1 alkalommal ebéd
vacsora nincs
reggeli,
1 alkalommal ebéd,
1 alkalommal vacsora
reggeli,
1 alkalommal ebéd,
2 alkalommal vacsora
Bekészítés + + +
Különterem használat + + +
Technikai eszközök + + +
Francia élményfürdő és marokkói fürdő használata + +
Fitness terem használata + +
Őrzött, zárt parkoló + + +
Ár 7.600 Ft 23.000 Ft 39.300 Ft
Részletek Részletek Részletek

Ajánlatunk minimum 10 fő érkezése esetén érvényes, 2021. január 01. – december 20. között hétköznapokon (kiemelt és ünnepi időszakok kivételével).

Előzetes egyeztetés alapján a konferencia helyszín tekintetében, illetve a fenti konferencia ajánlattal kapcsolatban az egyedi elvárásoknak is megfelelünk (több éjszakás tartózkodás, étkezések és bekészítések a fenti ajánlattól eltérően, egyéb technikai eszközök biztosítása, stb.).

Fakultatív programlehetőségek:

Ajánlatkérés

Képek a Konferenciaközpontról


Esküvőhelyszín

Élete legszebb napja királyi körülmények között? Igen, lehetséges: mondja ki a boldogító igent nálunk: eldöntheti, hogy Mátyás Király korabeli vagy Habsburg kori főúri hangulatot szeretne esküvőjén.

Nálunk a méret nem számít: az egészen szűk körű, néhány fős és a sokszáz (300-400) fős esküvőre is van megoldásunk. Az elmúlt 15 évben több mint 350 esküvőt tartottunk meg.

All in one

Nálunk minden megvan a tökéletes esküvő és lakodalom megtartásához:

 • Fotózási helyszín: a legszebb pillanatok megörökítéséhez keresve sem talál jobb helyet, mint a romantikus hangulatú kastély parkot, a Puchner Kastélyszálló legszebb szobáit és termeit, vagy Magyarország első történelmi témájú tematikus parkját, háttérben a reneszánsz kori épületekkel.
 • Szertartáshoz ajánljuk: a kastély parkjában található esküvői teraszunkat (ősfák alatt), illetve a Kastély belső udvarát. A polgári szertartáshoz ajánljuk Bikal község anyakönyvvezetőjét. Az egyházi szertartáshoz a településen belül evangélikus és katolikus templom is található.
 • Lakodalomhoz ajánljuk: a 250 fő befogadására alkalmas Lovagteremben kitűnő séfjeink gondoskodnak a fenséges ízekről és a maradandó gasztronómiai élményekről. Kisebb lakodalmakhoz ajánljuk Habsburg Éttermünket és a Konferencia központunkat. Igazán nagy lakodalmak helyszíne lehet a 800 m2-es György terem, ahol akár 400-500 fős esküvőket is tudunk tartani.
 • Szobáinkban főúri kényelemben részesülhetnek vendégei.
 • Nászéjszaka: az ifjú pár feledhetetlen nászéjszakájához a Puchner Kastélyszálló egyik legszebb szobáját ajánljuk fel térítésmentesen.
 • Wellness & Spa: wellness részlegünkben kipihenhetőek a lakodalom utóhatásai.

Esküvőszervezéssel kapcsolatosan kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Képek a Puchner boldogító igenről


11. Telefon, televízió

Telefon

A szobájából közvetlenül hívhat bármilyen számot Magyarországon és külföldön. A szállodában automata telefonközpont működik, mely az alábbi közvetlen hívási lehetőségekkel rendelkezik.

Szobák közötti hívások

Katély

K 75: 111 K 82: 121 K 89: 132
K 76: 112 K 83: 122 K 90: 133
K 77: 113 K 84: 123 K 91: 134
K 78: 114 K 85: 124 K 92: 135
K 79: 115 K 86: 125 K 93: 136
K 80: 116 K 87: 126 K 94: 137
K 81: 119 K 88: 131 Deluxe lakosztály: 104

Reneszánsz palota

47: 147 57: 157 67: 167
48: 148 58: 158 68: 168
49: 149 59: 159 69: 169
50: 150 60: 160 70: 170
51: 151 61: 161 71: 171
52: 152 62: 162 72: 172
53: 153 63: 163 73: 173
54: 154 64: 164 74: 174
55: 155 65: 165
56: 156 66: 166

Udvarház

U 10: 301 U21: 322 U32: 346
U 11: 302 U22: 341 U33: 347
U 12: 303 U23: 342 U34: 328
U 13: 304 U24: 323 U35: 329
U 14: 305 U25: 324 U36: 348
U 15: 306 U26: 343 U37: 330
U 16: 307 U27: 344 U38: 331
U 17: 308 U28: 325 U39: 349
U 18: 309 U29: 326 U40: 236
U 19: 310 U30: 345
U 20: 311 U31: 327

Ligetház

101: 23 107: 17
102: 12 108: 18
103: 13 109: 19
104: 14 110: 20
105: 15 111: 21
106: 16 112: 22

Élménybirtok

41/A: 410 43/D: 415
41/B: 409 43/E, F: 413
42/A, B: 424 44/A, B: 423
42/C: 422 44/C: 420
42/D: 412 45: 421
43/A, B, C: 414 46: 418

Fürdőház

FH 1: 141 FH 121: 162, 164
FH 2: 142 FH 122: 163, 165
FH 3: 143 FH 123: 171, 173
FH 4: 144 FH 124: 172, 174
FH 6: 175 FH 131: 140, 147
FH 7: 183 FH 132: 148, 149
FH 8: 129 FH 133: 150, 152
FH 9: 128 FH 134: 151, 153
FH 141: 154, 155
FH 142: 156, 157
FH 143: 158, 160
FH 144: 159, 161

A 100-as, 200-as, és 300-as kezdetű mellékekről a 400-as kezdetű mellékek hívásánál egy 4-es előhívót kell ütni, például: 4 402. A 400-as kezdetű mellékekről a 100-as, 200-as, és 300-as kezdetű mellékek hívásánál egy 9-es előhívót kell ütni, például: 9 135.

Egységek közötti hívások

A Palotából és a Liget házból csak az épületben található szobákat és a központi recepciót lehet hívni.

Recepció

 • Kastélyból, Udvarházból és Fürdőházból: 0
 • Liget házból: 11
 • Palota épületéből: 101
 • Középkori óvárosból: 90
 • Wellness recepció: 190
 • Palota wellness recepció: 100

Belföldi hívások

Tárcsázza a 9-es számot (külső vonalért)! Tárcsázza a 06-ot, majd a kívánt város előhívószámát és a hívott fél telefonszámát!

Nemzetközi hívások

Tárcsázza a 9-es számot (külső vonalért)! Tárcsázza a 00-át (nemzetközi belépéshez), majd az ország előhívószámát, a város körzetszámát és a hívott fél telefonszámát!

Telefonhívások díja

Minden közvetlen telefonhívás költsége percalapú. Belföldi helyi hívás 11,- Ft, helyközi hívás 24,- Ft, távolsági hívás 29-32,- Ft, Telenor 72,- Ft, Telekom 67,- Ft, Vodafone 74,- Ft. Külföldi, európai hívás díja 54-65,- Ft. Kérdés esetén hívja a recepciót.

Ingyenes hívások

 • Mentők: 104
 • Rendőrség: 107
 • Tűzoltók: 105

Televízió

Helyi és nemzetközi műholdas televízió csatornák választékát kínáljuk szállodánkban. A szállodánkban fogható televízió csatornák az alábbiak.

a szállodában fogható TV csatornák

– M1
– M2
– M4 Sport
– M5
– Duna
– Duna World
– RTL Klub
– TV2
– RTL II
– National Geographic
– National Geographic Wild
– Spektrum
– Film+
– Sorozat+
– AXN
– Prime
– Paramount Channel
– Discovery Channel
– TLC

Amennyiben a televízióval probléma lenne, kérjük, jelezze a recepción.


12. Tűzvédelem, tűzriadó terv

Tűzvédelem

A szálloda épületeinek szobáiban, az ahhoz kapcsolódó és a közös használatú helyiségekben tilos minden olyan tevékenység, amely tüzet vagy robbanást okozhat.

A szálloda épületeibe, a szobákba pirotechnikai anyagot, tűzveszélyes folyadékot, gázpalackot, azzal üzemelő eszközöket bevinni tilos.

Tilos a még égő maradványokat tartalmazó hamutartó tartalmát a szemétgyűjtőbe üríteni.

A TV-t használat után ki kell kapcsolni, egyéb elektromos eszközöket a dugaszoló aljzatból ki kell húzni.

Tilos a lámpatestekre éghető anyagot helyezni. Fűtési időszakban a fűtőtestekre éghető anyagot (spray, körömlakk stb.) helyezni tilos.

Tűzriadó terv

Tűz esetén riasztani kell a Tűzoltóságot, melynek száma: 105. Egyidejűleg riasztani kell a Rendőrséget, melynek száma: 107. Amennyiben emberi élet is veszélyben van, a Mentőket is értesíteni kell, melynek száma: 104.

A Tűzoltóság kiérkezéséig a porral oltóval a tűz oltását meg kell kezdeni. A hivatásos állomány tűzoltás vezetőjét tájékoztatni kell:

 • Tartózkodnak – e személyek a létesítményben?
 • Tűz jellegéről (mi ég)?
 • Hol a tűz centruma?
 • Közvetlenül mit veszélyeztet?

A nagy hőmérsékletű berendezések (kazán), valamint a feszültség alatt álló berendezések tüzét vízzel nem szabad oltani!

Fontos a helyszín érintetlenül hagyása a pontos tűzvizsgálat és a rendőrségi helyszínelés miatt.