Keresőjátékok

Tedd próbára ügyességed, memóriádat három szórakoztató játékunkban. Keresőjátékaink kicsiktől a nagyokig mindenkinek szólnak, a részvétel ingyenes. Fedezd fel együtt a családdal, játszva a Puchner Birtokot, és nyerj!

Emlékszel..?
Keresd fel a megjelölt helyszíneket az Élménybirtokon, ha megtaláltad őket, nincs más dolgod, csak jó alaposan körülnézni, és minden apró részletet rögzíteni a memóriádba. Mielőtt furfangosabb éned felülkerekedne, ne használd a mobilodat, hiszen a modern eszköz csak játékod élményét gyengíti majd.

Titkos jelek, talányos helyek
Keress szimbólumokat, majd egy dekódoló szerkezet segítségével fejtsd meg a feladványt. Két külön játékban is részt vehetsz, az egyiket az Élménybirtokon, a másikat a Puchner Kastélyszálló területén játszhatod.

Nyeremény!
A keresőjátékok résztvevői azonnali meglepetésben részesülnek a helyesen kitöltött játékszelvény leadásakor. A játékosok között minden hónapban egy szerencsés nyertes egy darab 10.000 Ft értékű utalványt nyer, melyet a Puchner Birtok bármely szolgáltatására elkölthet. A nyerteseket e-mailben értesítjük, a nevüket honlapunkon feltüntetjük.

Nyertesek listája

Hónap Nyertes neve
2017. Október Tili Annamária (Budapest)
2017. November Kovács Dóra (Kaposvár)

Jó tudni!

 • A játékokon egy szoba csak egyszer játszhat. Amennyiben egy foglaláshoz több szoba is tartozik, részükre a játékot kizárólag azonos időpontban tudjuk biztosítani.
 • A játékra jelentkezni, a kitöltött szelvényeket leadni a recepción tudják.
 • Az azonnali meglepetés minden leadott megfejtésért jár.
 • A havi nyertes minden hónap 10-ig e-mailben értesítjük és nevét honlapunkon közzétesszük.

Kézműveskedés

Megtekinthető, kipróbálható kézműves foglalkozásaink: Ötvösség, bőrművesség, könyvkötés, tűzzománc és üvegkép készítés, fazekas, kosárfonó, karikaturista. Lehetőség nyílik díszdoboz és fotósbögre készítésre is, a szabómester alkotásait pedig a látogatók akár magukra is ölthetik, kipróbálhatják.

A program időpontja: hétfő, szerda 10:00 – 15:00

Könyvkötés
A könyvkötő asztalánál is mindig nagy a nyüzsgés. A mester segítségével bárki kipróbálhatja a könyvkötést, a díszdoboz-készítést, melyek mindegyike mintegy 30-45 percig tart. Az előbbieken túl az érdeklődők csináltathatnak bögrét saját fényképükkel. Szuvenírként oklevelek, imakönyvek, naptárak, bögrék és csipkék egyaránt vásárolhatók.

Tűzzománc készítő és ötvös
A tűzzománc- és ötvös mesterek körül kisebbek és nagyobbak is gyülekeznek, hiszen náluk akár már 2-3 éves kortól, felső korhatár nélkül találhat kreatív elfoglaltságot a vendég. Az asztalnál az ékszerek, nyakláncok, medálok, gyűrűk, képek, karkötők nem csupán megvásárolhatók, de az alkotó kedvűek maguk is elkészíthetik saját darabjaikat, miközben a mesterek beavatják őket a szakma történetébe és legfőbb fogásaiba.

Fazekas
Egy szép dísz- vagy éppen használati tárgy születésének folyamatát megismerni mindig nagy kiváltság, ha azonban ezt testközelből élheti meg az ember, az olyasfajta maradandó élmény, melyre még évek, sőt évtizedek múltán is szívesen emlékszik vissza. A fazekas segítségével akár már egy kétéves gyermek is kipróbálhatja, milyen érzés az, amikor a nyers agyag formát ölt a keze alatt.

Kosárfonó
Az Élménybirtok kosárfonójától–aki, hántolt és hántolatlan vesszőt egyaránt használ – a látogató ízelítőt kaphat a kosárfonás különböző módszereiről, mesterfogásairól, és maga is kipróbálhatja, hogy mennyire is egyszerű vagy éppen bonyolult egy-egy termék elkészítése. Három éves kortól a lányok karkötőt, a fiúk karikadobáló játékot és játékkerítést készíthetnek a mester segítségével, sőt akár azt is maguk tapasztalhatják meg, hogy mekkora élményt jelenthet, amikor munkájuk nyomán formát ölt egy napocska vagy tányéralátét

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jó tudni!

 • Az említett foglalkozásokról a kézműveseknél érdeklődhet.
 • A kézművesek létszáma alkalmanként változhat.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Képek a kézművesekről

.

Állatudvar

A zajos állatseregben a szamár, a borjú, a kecske, a juh, a kameruni törpejuh, a racka, a láma, a pulyka, a tyúk, a kacsa, a lúd és a házi nyúl éppúgy meglelte helyét, mint a szarvas, az aranyfácán, a galamb vagy éppen a dám szarvas. A nagyvárosi vendégek, különösen a gyerekek talán még soha sem látták ilyen közelségből azokat a háziállatokat, melyek nemzetünk agrárkultúrájának szerves részei évszázadok óta. Szakképzett animátorunk vezetésével ismerjétek meg őket!

A program időpontja: kedd, csütörtök 10:00-11:30

Árak

Kategória Ár
Jegyár felnőtt részére (12 éves kortól) 800 Ft/fő
Jegyár gyermek részére (3-12 év) 600 Ft/fő

A feltüntetett árak bruttó árak, az Áfát tartalmazzák!

Jó tudni!

 • A program 3 éves kortól ajánlott.
 • A program létszámkorlátos, minimum 2 fő, maximum 30 fő vehet részt rajta.
 • A programra előzetes bejelentkezés szükséges a recepción adott napon 9:30 óráig.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Képek az Állatudvarról

.

Mesemozi

Újdonság! Kényelmes párnákon birtokba vesszük az Apródképző Színháztermét és projektoros vetítés keretében élvezzük a mesék világát. A Mesemozin való részvétel ingyenes!

A program időpontja: hétfő és szerda 15:00 – 16:30

Jó tudni!

 • Az ajánlott korhatár 0-12 éves kor. A 3 év alatti gyerekek csak szülői felügyelettel vehetnek részt a programon.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Gyerekbirodalom

Újdonság! 2017 szeptemberétől a Gyerekbirodalom várja az icergő-ficergő, visszahúzódó vagy nagydumás gyerkőcöket: csúszdával, labdamedencével, trambulinnal, kiskonyhával és egyéb játékokkal. A játék alatt a gyerekeket animátor felügyeli. Annak érdekében, hogy a nagyobbak és a felnőttek se unatkozzanak ezzel párhuzamosan, azonos helyszínen Xbox és Kinect játékok is találhatóak!

A program időpontja: hétfő, szerda 10:00-15:00

Árak

Kategória Ár
A játszóház használata Ingyenes
Csillámtetoválás 500 Ft/tetoválás
Arcfestés 500 Ft/arcfestés
Xbox, Kinect 200 Ft/15perc/fő

Jó tudni!

 • Az ajánlott korhatár 0-12 éves kor.
 • A játszóház kizárólag szülői felügyelettel használható minden korosztálynak.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Dél-Balatoni Kemencés Udvar

A Kemencés Udvar Bikaltól csupán 100 km-re, összesen 1 órányi autóútra található, az M7-es autópálya 115-ös lehajtójától 800 m-re. A grilludvarban kipróbálhatók a saját fejlesztésű és gyártású strapabíró, többfunkciós grillezők, nyársforgatók és bográcsozók. Valamennyi berendezés és építmény üzemképes és kipróbálható.

A Kemencés Udvar három belső, elkülönült udvarában mutatják be a különböző gasztronómiai építményeket és berendezéseket. Az építmények között megtalálhatók a különböző stílusú és nagyságú kemencék, kerti konyhák, füstölők, aszalók és népies beltéri konyhák is.

Programok:

 • Kemencés Nyílt nap – gyakorló kemencések tapasztalatcseréje, a tökéletesítés jegyében
 • Kemencés szakmai napok – kemencés klubtalálkozók, kemenceépítők és építtetők találkozója
 • Zártkörű rendezvények – családi, baráti gasztro parti, kemence tanoda gyermekeknek, stb.
 • Disznóölések – egyre népszerűbb program: visszatérés az önellátáshoz

A Grilludvarból nyílik a Kemencés lakásétterem, ahol kizárólag, hagyományos, kemencében készült ételeket kínálnak. Az étterem 10 fő feletti részvételi létszám esetén üzemel, kemencés napi gasztronómia rendezvények, szakmai és felhasználói bemutatók, vendégkemence és gyermekkemence programok keretei között.

Árak:

Kategóriák Ár
A Kemencés Napok felnőttek részére
(reggeli, ebéd, ital )
5.000 Ft/fő
A Kemencés Napok gyermekek részére (0-14 éves korig)
(reggeli, ebéd, ital )
Ingyenes
Disznóölés hárométkezéses menüvel
(reggeli, ebéd, vacsora, program)
10.000 Ft/fő
Disznóölés kététkezéses menüvel
(ebéd, vacsora, program)
8.000 Ft/fő

Nyitva tartás:

Kategóriák Időpont
Állandó bemutató Hétfőtől – Péntekig
7:00-14:00
Hétvégi bemutató Szombat – Vasárnap
Előre egyeztetett időpontban
Kemencés Napok Kéthetente szombaton
8:00-14:00
Disznóölés Téli hónapokban, havonta egyszer létszámkorlátozás nélkül*
7:00-18:00

*15 fő feletti igény alapján többször is.

Jó tudni!

 • Az ételek és italok svédasztalos, ülőhelyes kiszolgálással kerülnek terítésre.
 • A részvételi díj az összes elfogyasztott étel és ital árát is tartalmazza.
 • Fizetés bankkártyával is lehetséges.
 • A részvételi szándékot kérjük, szíveskedjen előzetesen bejelenteni.

A rendezvények időpontjairól és a részletes ismertetésükről a www.kemences.hu weblapunkon tájékozódhat.

Elérhetőség:

Név: Dél-Balatoni Kemencés Udvar
Cím: 8613 Balatonendréd, Bem József u. 40.
Telefon: +36 84 345649; +36 30 6824627
E-mail: info@kemences.hu
Web : www.kemences.hu

Képek

Térkép

Szaunaszeánsz

A szaunaszeánsz egy intenzívebb szauna program, mely során a szaunamester végig a szaunában tartózkodik és személyesen gondoskodik az aromás ráöntésekről, valamint a megfelelő hőmérsékletről és ventillációról.

Időtartam: 15 perc

A program időpontja: Kedd, csütörtök és szombat 15:00, 16:00, 17:00, 18:00

Ár: 500 Ft/fő/alkalom

Jó tudni!

 • A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges a wellness recepción.
 • A programon minimum 3 fő, maximum 5 fő vehet részt.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Annafürdő

Annafürdő a Tolnai-hegyhát déli részén, az egykori Apponyi grófok kedvelt üdülőhelyén, Lengyel község szélén helyezkedik el gyönyörű festői környezetben, a természet lágy ölén. Remek lehetőséget nyújt üdítő sétákhoz vagy egy családi kiránduláshoz. Bikaltól mindössze 22-km, Mágocs- Nagyhajmás- Mekényes- Lengyel útvonalon (kb. 25 perc).

A közel 100 hektáros, természetszerű erdőgazdálkodási módszerrel kezelt parkerdő közepén, öreg bükkfák tövében ered az Annaforrás, mely a Kőris-völgyi patakot és azon keresztül az erdővel körülvett pihenőtó természetes vízellátását biztosítja. A forrás körüli régi épületek felújításával és a parkerdei közjóléti berendezések létrehozásával ökoturisztikai fejlesztések sora valósult meg a közelmúltban, így jött létre a Turisztikai és Természetismereti Központ, mely hamar a turisták és a kiránduló csoportok kedvelt úti céljává vált.

A parkerdőben horgászati és csónakázási lehetőség, bicikli-kölcsönzés, vadaspark, tanösvények, szabadtéri kemence, grillező- és tűzrakó hely, kilátó, erdei pihenők, erdei büfé, interaktív játszva-oktató eszközök segítik a szabadidő hasznos eltöltését.

Jó tudni

 • A helyszínen a parkolás díjköteles, 600 Ft/személyautó.

Elérhetőség:
Telefon:
+36 74/482-487
+36 30/9470-898
E-mail: annafordo@gyulajzrt.hu

Képek

Térkép

Abaligeti kirándulás

A közkedvelt kiránduló- és üdülő hely a Dél-Dunántúl régióban, Pécs környékén található 41 km-re Bikaltól (kb. 40 perc). Egész évben különböző programokkal és látnivalókkal áll a látogatók rendelkezésére.

Abaligeti Cseppkőbarlang

A Mecsek egyik legismertebb és legnépszerűbb természeti látnivalója az Abaligeti-gyógybarlang. A víz eróziós tevékenysége által alakított formavilága következtében a világ száz természeti csodája közé sorolták néhány évvel ezelőttig.

A folyamatos kutatások nyomán vált ismertté. Gyalogosan kényelmesen megtekinthető a 466 méteres főág és a három, nehezen járható mellékág. A barlang, az emberi szem számára láthatatlanul, ma is változik. Erről a járat teljes hosszában folyó patak gondoskodik. Klímája, köszönhetően a 97 %-os páratartalmú levegőnek és a benne található gyulladáscsökkentő kalcium-ionoknak a légúti, allergiás és asztmatikus betegségekben szenvedőknek hoz enyhülést.

A barlang utcai ruházatban látogatható. A levegő hőmérséklete egész évben 12-13 °C! Meleg felsőruházat, zárt cipő ajánlott.

Tavak

A település két nagyszerű tóval büszkélkedik melyek vizüket a barlang karszt forrásának köszönhetik. A horgásztó folyamatos hal állománytelepítéssel (ponty, amur, kárász, keszeg, harcsa, csuka) és a tó partján ételekkel és hideg italokkal várja a horgászokat.

Denevérmúzeum

Az abaligeti Denevérmúzeum 2004-ben nyílt meg és egyedülálló tematikus bemutatóhelye a denevérek kevéssé ismert és misztikusnak tűnő világának. Az eltérő élőhelyek szerint, nagyszerű kialakítással, látványosan és valósághűen mutatja be a denevéreket. Megismerjük a denevérkutatás történetét, eszközeit és ez alapján a denevérek főbb magyarországi tartózkodási helyeit és vándorlási útvonalát is.

Helytörténeti kiállítás

A kiállítás anyagát az abaligeti lakosok adományozták. A mindennapi életükkel kapcsolatos eszközöket, tárgyakat egy teremben helyezték el. A látogató képet kap arról, milyen volt egykor a konyha, milyen eszközöket tároltak a kamrában és egy szobarészletet is láthatnak. Az eszközök közül említésre méltó a több mint 200 éves madzagszövő és a terménytároló. A tárlókban helyezték el a kádármesterség szerszámait és itt találhatók azok az orvosi műszerek, melyeket a község első orvosa használt a múlt században.

Nyitva tartások:

Abaligeti Cseppkőbarlang

Dátum Nap Időpont
március 15-október 15. hétfőtől – vasárnapig 9:00-18:00
október 16-március 14. hétfőtől – vasárnapig 10:00-15:00

Az utolsó vezetés, zárás előtt egy órával indul.

Denevérmúzeum

Dátum Nap Időpont
március 15-október 15. hétfőtől – vasárnapig 9:00-18:00
október 16-március 14. hétfőtől – vasárnapig 10:00-15:00

Helytörténeti kiállítás

Dátum Nap Időpont
Egész évben hétfőtől – péntekig 8:00-16:00

Jegyárak:

Kategória Ár
Felnőtt jegy a Cseppkőbarlangba 1.000 Ft/fő
Diák jegy a Cseppkőbarlangba 800 Ft/fő
Nyugdíjas jegy a Cseppkőbarlangba 800 Ft/fő
Felnőtt jegy a Denevérmúzeumba

450 Ft/fő
Diák jegy a Denevérmúzeumba 350 Ft/fő
Nyugdíjas jegy a Denevérmúzeumba

350 Ft/fő
Felnőtt kombinált jegy a Cseppkőbarlangba és a Denevérmúzeumba 1.250 Ft/fő

Diák kombinált jegy a Cseppkőbarlangba és a Denevérmúzeumba

1.000 Ft/fő

Nyugdíjas kombinált jegy a Cseppkőbarlangba és a Denevérmúzeumba 1.000 Ft/fő

Felnőtt Abaligeti Barangoló-jegy a Cseppkőbarlangba, a Denevérmúzeumba és a Helytörténeti kiállításra 1.500 Ft/fő

Diák Abaligeti Barangoló-jegy a Cseppkőbarlangba, a Denevérmúzeumba és a Helytörténeti kiállításra 1.200 Ft/fő

Nyugdíjas Abaligeti Barangoló-jegy a Cseppkőbarlangba, a Denevérmúzeumba és a Helytörténeti kiállításra 1.200 Ft/fő

A feltüntetett árak bruttó árak, az Áfát tartalmazzák!

Elérhetőség:
Abaligeti Cseppkőbarlang:
Üzemeltető: Duna-Dráva Nemzeti Park
Telefon: +36-72-498-766

Denevérmúzeum
Üzemeltető: Duna-Dráva Nemzeti Park
Telefon: +36-72-498-684

Horgásztó
Üzemeltető: Pápai és Pápai Kft.
Telefon: +36-30-649-5280

Képek

Térkép

Igali Gyógyfürdő

Az Igali-Gyógyfürdő Bikaltól csupán 50 km-re, összesen 1 órányi autóútra található. Így a Dél- Dunántúl egyik legrégebben működő fürdője bármikor könnyen és gyorsan megközelíthető a Kastélyszállótól.

A fürdő 13 medencéje közül a gyermek illetve a termál medencék majdnem mindegyike különféle élmény elemekkel van felszerelve. A szauna világban két különböző hőfokú finn illetve két infra szauna, valamint egy merülő medence várja a vendégeket. A pihenést tágas pihenőterek és szépen gondozott, virágokkal tarkított napozóterületek biztosítják.

Rendszeres szauna-szeánszok illetve aqua-zumba órák várják az aktív pihenést kedvelő vendégeket. A hétvégi időszakban a legkisebbekkel gyermek animátorok foglalkoznak. Egész évben színes programok, kulturális rendezvények és időszakos kedvezmények várják a pihenni és gyógyulni vágyókat.

A 651 méter mélységből feltörő 81°C-os csodálatos gyógyhatással rendelkező gyógyvíz rendkívül magas (10.358 mg/liter) oldott ásványi anyagot tartalmaz, már több mint 50 éve Európa legjobbjai közt tartják számon. Ezt bizonyítja az elégedetten távozó fürdővendégek, és a számtalan már-már kilátástalannak hitt gyógyulás, baleset utáni felépülés vagy éppen gyermekáldás köszönheti megvalósulását a víz jótékony hatásának.

Beltéri medencék:

 • Kettő gyógyvizes medence – ebből egy termálvízzel feltöltött – így gyermekek fürdésére is alkalmas, a másik tiszta gyógyvízzel feltöltött 36-38 °C
 • Élménymedence szabadtéri kiúszóval 32-34°C
 • Gyermekpancsoló élményelemekkel 32-34°C
 • Szauna merülő medence 16-18°C

Kültéri medencék:

 • Kettő gyógyvizes (részben fedett) medence 36-38°C
 • Gyógyvizes élménymedence 36-38°C
 • Úszómedence 33x16m-es úszómedence 25°C
 • Castiglione medence 25°C
 • Három, különböző mélységű, élményelemekkel felszerelt gyermekmedence 30°C
 • 50 m-es, 3 pályás óriáscsúszda

Az Igali-Gyógyfürdőben igénybe vehető szolgáltatások:

 • Gyógy,- élmény,- strandfürdő
 • Szauna-világ
 • Különféle masszázsok
 • Súlyfürdő
 • Iszapkezelés
 • Tangentor
 • Csontkovács kezelés
 • Parajdi sófürdő
 • Halpedikűr
 • Hárompályás óriás csúszda
 • Szolárium
 • Gyermekjátszótér
 • Kozmetika, Pedikűr-Manikűr
 • Étterem, büfé, borozó
 • Kerékpármegőrző
 • Ajándéküzlet
 • Sportpályák (strand röplabda, streetball, füves foci pálya)

Egész napos belépőjegy árak

Kategóriák Ár
Gyermekjegy (0-6 éves korig) ingyenes
Ifjúsági jegy (6-20 év között) 1.600 Ft/fő
Felnőtt jegy (20-60 éves korig) 2.200 Ft/fő
Időskorú jegy (60 éves kor felett) 1.800 Ft/fő
Családi jegy 2 felnőtt és 1 gyermek részére (6-14 éves kor közötti gyermek) 5.200 Ft
Családi jegy 2 felnőtt és 2 gyermek részére (6-14 éves kor közötti gyermek) 4.000 Ft

A belépőjegyek tartalmazzák a csúszda és a szauna-világ használatát! A fürdő 15:00 óra után délutáni kedvezményes jegyárakon is látogatható.

Nyitva tartás:

 • Január 1-től Április 30-ig 9:00-18:00
 • Május 1-től Június 14-ig 9:00-19:00
 • Június 15-től Augusztus 31-ig 9:00-20:00
 • Szeptember 1-től Szeptember 30-ig 9:00-19:00
 • Október 1-től December 31-ig 9:00-18:00

Elérhetőség:

Név: Igali Gyógyfürdő
Cím: 7275 Igal, Rákóczi tér 30.
Telefon: +36 82/573-059
E-mail: igaligyogyfurdo@gmail.com
Web: www.igal.hu

Képek: