Keresőjátékok

Tedd próbára ügyességed, memóriádat három szórakoztató játékunkban. Keresőjátékaink kicsiktől a nagyokig mindenkinek szólnak, a részvétel ingyenes. Fedezd fel együtt a családdal, játszva a Puchner Birtokot, és nyerj!

Emlékszel..?
Keresd fel a megjelölt helyszíneket az Élménybirtokon, ha megtaláltad őket, nincs más dolgod, csak jó alaposan körülnézni, és minden apró részletet rögzíteni a memóriádba. Mielőtt furfangosabb éned felülkerekedne, ne használd a mobilodat, hiszen a modern eszköz csak játékod élményét gyengíti majd.

Titkos jelek, talányos helyek
Keress szimbólumokat, majd egy dekódoló szerkezet segítségével fejtsd meg a feladványt. Két külön játékban is részt vehetsz, az egyiket az Élménybirtokon, a másikat a Puchner Kastélyszálló területén játszhatod.

Nyeremény!
A keresőjátékok résztvevői azonnali meglepetésben részesülnek a helyesen kitöltött játékszelvény leadásakor. A játékosok között minden hónapban egy szerencsés nyertes egy darab 10.000 Ft értékű utalványt nyer, melyet a Puchner Birtok bármely szolgáltatására elkölthet. A nyerteseket e-mailben értesítjük, a nevüket honlapunkon feltüntetjük.

Jó tudni!

 • A játékokon egy szoba csak egyszer játszhat. Amennyiben egy foglaláshoz több szoba is tartozik, részükre a játékot kizárólag azonos időpontban tudjuk biztosítani.
 • A játékra jelentkezni, a kitöltött szelvényeket leadni a recepción tudják.
 • Az azonnali meglepetés minden leadott megfejtésért jár.
 • A havi nyertes minden hónap 10-ig e-mailben értesítjük és nevét honlapunkon közzétesszük.

Kézműveskedés

Megtekinthető, kipróbálható kézműves foglalkozásaink: Ötvösség, bőrművesség, könyvkötés, tűzzománc és üvegkép készítés, fazekas, kosárfonó, karikaturista, szabó. Lehetőség nyílik díszdoboz és fotósbögre készítésre is, a szabómester alkotásait pedig a látogatók akár magukra is ölthetik, kipróbálhatják.

A program időpontja: hétfő, szerda 10:00 – 15:00

Szabó
Az ügyes és kreatív szabómester alkotásait a látogatók is magukra ölthetik, kipróbálhatják, hogy miként változtatja meg az ember tartását, mozdulatait egy-egy becses középkori viselet. A ruhákat egy-egy fotó erejéig, a városban tett séta idejére, de akár több órára is kölcsön kaphatják az érdeklődők, így ha kedvük tartja, a Puchner Kastélyszálló vendégeként például akár abba öltözve is eltölthetik aznapi vacsorájukat.

Könyvkötés
A könyvkötő asztalánál is mindig nagy a nyüzsgés. A mester segítségével bárki kipróbálhatja a könyvkötést, a díszdoboz-készítést, melyek mindegyike mintegy 30-45 percig tart. Az előbbieken túl az érdeklődők csináltathatnak bögrét saját fényképükkel. Szuvenírként oklevelek, imakönyvek, naptárak, bögrék és csipkék egyaránt vásárolhatók.

Tűzzománc készítő és ötvös
A tűzzománc- és ötvös mesterek körül kisebbek és nagyobbak is gyülekeznek, hiszen náluk akár már 2-3 éves kortól, felső korhatár nélkül találhat kreatív elfoglaltságot a vendég. Az asztalnál az ékszerek, nyakláncok, medálok, gyűrűk, képek, karkötők nem csupán megvásárolhatók, de az alkotó kedvűek maguk is elkészíthetik saját darabjaikat, miközben a mesterek beavatják őket a szakma történetébe és legfőbb fogásaiba.

Fazekas
Egy szép dísz- vagy éppen használati tárgy születésének folyamatát megismerni mindig nagy kiváltság, ha azonban ezt testközelből élheti meg az ember, az olyasfajta maradandó élmény, melyre még évek, sőt évtizedek múltán is szívesen emlékszik vissza. A fazekas segítségével akár már egy kétéves gyermek is kipróbálhatja, milyen érzés az, amikor a nyers agyag formát ölt a keze alatt.

Kosárfonó
Az Élménybirtok kosárfonójától–aki, hántolt és hántolatlan vesszőt egyaránt használ – a látogató ízelítőt kaphat a kosárfonás különböző módszereiről, mesterfogásairól, és maga is kipróbálhatja, hogy mennyire is egyszerű vagy éppen bonyolult egy-egy termék elkészítése. Három éves kortól a lányok karkötőt, a fiúk karikadobáló játékot és játékkerítést készíthetnek a mester segítségével, sőt akár azt is maguk tapasztalhatják meg, hogy mekkora élményt jelenthet, amikor munkájuk nyomán formát ölt egy napocska vagy tányéralátét

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jó tudni!

 • Az említett foglalkozásokról a kézműveseknél érdeklődhet.
 • A kézművesek létszáma alkalmanként változhat.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Képek a kézművesekről

.

Állatudvar

A zajos állatseregben a szamár, a borjú, a kecske, a juh, a kameruni törpejuh, a racka, a láma, a pulyka, a tyúk, a kacsa, a lúd és a házi nyúl éppúgy meglelte helyét, mint a szarvas, az aranyfácán, a galamb vagy éppen a dám szarvas. A nagyvárosi vendégek, különösen a gyerekek talán még soha sem látták ilyen közelségből azokat a háziállatokat, melyek nemzetünk agrárkultúrájának szerves részei évszázadok óta. Szakképzett animátorunk vezetésével ismerjétek meg őket!

A program időpontja: kedd, csütörtök 10:00-11:30

Árak

Kategória Ár
Jegyár felnőtt részére (12 éves kortól) 800 Ft/fő
Jegyár gyermek részére (3-12 év) 600 Ft/fő

A feltüntetett árak bruttó árak, az Áfát tartalmazzák!

Jó tudni!

 • A program 3 éves kortól ajánlott.
 • A program létszámkorlátos, minimum 2 fő, maximum 30 fő vehet részt rajta.
 • A programra előzetes bejelentkezés szükséges a recepción adott napon 9:30 óráig.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Képek az Állatudvarról

.

Mesemozi

Újdonság! Kényelmes párnákon birtokba vesszük az Apródképző Színháztermét és projektoros vetítés keretében élvezzük a mesék világát. A Mesemozin való részvétel ingyenes!

A program időpontja: szerda és csütörtök 15:00 – 16:00

Jó tudni!

 • Az ajánlott korhatár 0-12 éves kor. A 3 év alatti gyerekek csak szülői felügyelettel vehetnek részt a programon.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Gyerekbirodalom

Újdonság! 2017 szeptemberétől a Gyerekbirodalom várja az icergő-ficergő, visszahúzódó vagy nagydumás gyerkőcöket: csúszdával, labdamedencével, trambulinnal, kiskonyhával és egyéb játékokkal. A játék alatt a gyerekeket animátor felügyeli.

A program időpontja: hétfő, szerda 10:00-15:00

Árak

Kategória Ár
A játszóház használata Ingyenes
Csillámtetoválás 500 Ft/tetoválás
Arcfestés 500 Ft/arcfestés

Jó tudni!

 • Az ajánlott korhatár 0-12 éves kor.
 • A játszóház kizárólag szülői felügyelettel használható minden korosztálynak.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Al-Gharati Magyed fellépése

Al-Gharati Magyed Bikalon! Hallgassa meg a “könnyfakasztó” stand up comedyt, a mókás programot pedig kösse össze egy ínycsiklandozó svédasztalos vacsorával.

Születésnapra, házassági évfordulóra, exkluzív ajándékként, vagy egy kellemes és különleges baráti összejövetelként ajánljuk programunkat.

Lepje meg kedvesét, barátait, kollégáit és foglaljon helyet még ma!

Svédasztalos menü ajánlatunk:

  Előétel:

 • Polenta korongok lazaccal
  Levesek:

 • Kapros-tormás sertés raguleves
 • Gyümölcsleves
  Főételek:

 • Csirkecombfilé zöldfűszeres bundában
 • Grill csirkemell
 • Vörösboros marhalábszár pörkölt
 • Fetás pfefferónis tarja
 • Milánói spagetti
  Köretek:

 • Rizi-bizi
 • Pácolt sült burgonya
 • Párolt zöldség
 • Tarhonya
  Desszertek:

 • Epres-mascarpones kosár
 • Rizsfelfújt
 • Kókuszos pohárkrém

A menüváltoztatás jogát fenntartjuk!

A svédasztalos vacsora kezdete: 19:00
Al-Gharati Magyed fellépése: 20:30

Árak

Kategóriák Ár
Jegyár felnőtt részére (12 éves kortól) 2.000 Ft/fő
Jegyár gyermek részére (6-11 év) 1.500 Ft/fő
Jegyár kisgyermek részére (0-6 év között) ingyenes
Jegyár vacsorával egybekötve felnőtt részére (12 éves kortól) 6.000 Ft/fő
Jegyár vacsorával egybekötve gyermek részére (6-11 év) 4.200 Ft/fő
Jegyár vacsorával egybekötve kisgyermek részére (0-5 év) 1.000 Ft/fő

Jó tudni!

 • Jelentkezési határidő: 2017. október 19. 12:00.
 • Vacsorával egybekötött előadásjegy vásárlása esetén előre utalás szükséges.
 • A megvásárolt jegyeket érkezéskor a szálloda recepcióján vehetik át vendégeink, kérjük legalább a vacsora előtt fél órával szíveskedjenek megérkezni. A recepción dolgozó kollégák útbaigazítják Önöket a vacsora helyszínére.
 • Az előadás zárt, fedett térben kerül megtartásra.

Pécsi Állatkert

A festői környezetben elhelyezkedő állatkert 1960-ban épült a helyi gyárak munkásai, valamint az egyetemisták társadalmi munkájának köszönhetően. A park területe kezdetben 3,5 hektár volt, ami a 2014-ben kezdődő felújítások során 4 hektárra nőtt. Eredetileg csak hazai vadfajok bemutatása volt a cél, mégis hamar megérkeztek az első egzotikus lakók. 1960-tól 1973-ig 34-ről 118-ra emelkedett a bemutatott állatfajok száma. 1974. augusztus 20-án nyílt meg a később megszüntetett Akvárium és Növényház. Az 1980-as években 180 állatfajra bővült az állomány, és mind nagyobb sikert könyvelhetett el az állatkert Zoo-iskolája is.

Az Akvárium-Terráriumot 1985-ben Pécs belvárosában, a Munkácsy Mihály utcában adták át, az állatkert alapításának 25. évfordulóján. Az Akvárium-Terrárium egyedi varázsát az adta, hogy tíz méterrel a föld alatt, a híres történelmi pincerendszer mintegy 800 négyzetméterén kapott helyet. Az állatokat 27 terráriumban, valamint 5 nagy méretű és 31 kisebb akváriumban helyezték el, s kezdetben mintegy 100 fajt láthatott a közönség. A bemutatótérben kiállító- és oktatóterem is létesült. Akvarista, terrarista szakkör, Zoo-iskola, természetbarát- és díszállattartó klub is működött. 1991 telén, a délszláv háború idején nehéz feladattal kellett szembenéznie az amúgy is kicsi, zsúfolt állatkertnek az Eszékről érkezett négylábú menekültek befogadásával.

Az akkori igazgató kezdeményezésére a háború poklából számos nagymacskát, medvét, antilopot, zebrát és más állatot mentettek ki a magyar állatkertek. 1999-ben kezdődött az állatkert állományának racionalizálása. Azok a nagytestű fajok, amelyek megfelelő tartására nem volt lehetőség, más állatkertekbe költöztek, s helyettük kisebb, természetvédelmi szempontból is fontos állatok érkeztek.

A ketrecek és kifutók összenyitására is sor került, de nagyobb mérvű fejlesztésekre nem volt pénz. 2003-ban kezdődött az oroszlánház és mókusmajomház építése. 2007-ben építették a víziló külső kifutóját. 2008-ban alakították ki a terráriumban az éjszakaházat. 2014-ben kezdődött az állatkert teljes felújítása és modernizálása. A két éves felújításnak köszönhetően az állatkert új fogadóközponttal, valamint ökoturisztikai (NATURA 2000) parkkal bővült. A parkban kerül bemutatásra a Mecsek és környékének állat és növényvilága.

Az állatkert átalakításának köszönhetően az elmúlt évek során felújított épületeken és kifutókon kívül szinte az összes helyszín megújult. A felújított létesítménybe 2016-ban, 30 év után ismét beköltözött az Akvárium-Terrárium. A belváros szívéből felköltöző állatok a fogadóépületben kaptak helyet, az akváriumi rész a földszinten, a terráriumi állatok nagy része pedig az emeleten látható.

Nyitva tartás

Dátum Időpont
2017. március 15. – április 30. 9:00-17:00
2017. május 1. – augusztus 31. 9:00-18:00
2017. szeptember 1. – október 31. 9:00-17:00
2017. november 1. – 2018. március 14. 9:00-16:00

Jegyárak

Kategória Ár
Felnőtt jegyár 2.000 Ft/ fő helyett 1.600 Ft/fő
Nyugdíjas jegyár 1.500 Ft/ fő helyett 1.200 Ft/fő
Gyermek jegyár (3-14 év) 1.300 Ft/ fő helyett 1.040 Ft/fő
Kisgyermek jegyár (0-3 év ) ingyenes

A feltüntetett árak bruttó árak, az Áfát tartalmazzák! Szállóvendégeink a recepción igényelt kupon segítségével 20% kedvezménnyel látogathatják a fenti árakon a Pécsi Állatkertet.

Elérhetőség:
PécsZoo
7635 Pécs, Ángyán János u.
Telefon: +36 20/266-1908
E-mail: info@pecszoo.hu
Honlap: www.pecszoo.hu

Jó tudni!

 • Vendégeink 20% kedvezménnyel látogathatják meg a Pécsi Állatkertet, melyhez a recepción tudnak kedvezménykupont igényelni.

Képek a PécsZooról

Térkép

Dél-Balatoni Kemencés Udvar

A Kemencés Udvar Bikaltól csupán 100 km-re, összesen 1 órányi autóútra található, az M7-es autópálya 115-ös lehajtójától 800 m-re. A grilludvarban kipróbálhatók a saját fejlesztésű és gyártású strapabíró, többfunkciós grillezők, nyársforgatók és bográcsozók. Valamennyi berendezés és építmény üzemképes és kipróbálható.

A Kemencés Udvar három belső, elkülönült udvarában mutatják be a különböző gasztronómiai építményeket és berendezéseket. Az építmények között megtalálhatók a különböző stílusú és nagyságú kemencék, kerti konyhák, füstölők, aszalók és népies beltéri konyhák is.

Programok:

 • Kemencés Nyílt nap – gyakorló kemencések tapasztalatcseréje, a tökéletesítés jegyében
 • Kemencés szakmai napok – kemencés klubtalálkozók, kemenceépítők és építtetők találkozója
 • Zártkörű rendezvények – családi, baráti gasztro parti, kemence tanoda gyermekeknek, stb.
 • Disznóölések – egyre népszerűbb program: visszatérés az önellátáshoz

A Grilludvarból nyílik a Kemencés lakásétterem, ahol kizárólag, hagyományos, kemencében készült ételeket kínálnak. Az étterem 10 fő feletti részvételi létszám esetén üzemel, kemencés napi gasztronómia rendezvények, szakmai és felhasználói bemutatók, vendégkemence és gyermekkemence programok keretei között.

Árak:

Kategóriák Ár
A Kemencés Napok felnőttek részére
(reggeli, ebéd, ital )
5.000 Ft/fő
A Kemencés Napok gyermekek részére (0-14 éves korig)
(reggeli, ebéd, ital )
Ingyenes
Disznóölés hárométkezéses menüvel
(reggeli, ebéd, vacsora, program)
10.000 Ft/fő
Disznóölés kététkezéses menüvel
(ebéd, vacsora, program)
8.000 Ft/fő

Nyitva tartás:

Kategóriák Időpont
Állandó bemutató Hétfőtől – Péntekig
7:00-14:00
Hétvégi bemutató Szombat – Vasárnap
Előre egyeztetett időpontban
Kemencés Napok Kéthetente szombaton
8:00-14:00
Disznóölés Téli hónapokban, havonta egyszer létszámkorlátozás nélkül*
7:00-18:00

*15 fő feletti igény alapján többször is.

Jó tudni!

 • Az ételek és italok svédasztalos, ülőhelyes kiszolgálással kerülnek terítésre.
 • A részvételi díj az összes elfogyasztott étel és ital árát is tartalmazza.
 • Fizetés bankkártyával is lehetséges.
 • A részvételi szándékot kérjük, szíveskedjen előzetesen bejelenteni.

A rendezvények időpontjairól és a részletes ismertetésükről a www.kemences.hu weblapunkon tájékozódhat.

Elérhetőség:

Név: Dél-Balatoni Kemencés Udvar
Cím: 8613 Balatonendréd, Bem József u. 40.
Telefon: +36 84 345649; +36 30 6824627
E-mail: info@kemences.hu
Web : www.kemences.hu

Képek

Térkép

Szaunaszeánsz

A szaunaszeánsz egy intenzívebb szauna program, mely során a szaunamester végig a szaunában tartózkodik és személyesen gondoskodik az aromás ráöntésekről, valamint a megfelelő hőmérsékletről és ventillációról.

Időtartam: 15 perc

A program időpontja: Kedd, csütörtök és szombat 15:00, 16:00, 17:00, 18:00

Ár: 500 Ft/fő/alkalom

Jó tudni!

 • A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges a wellness recepción.
 • A programon minimum 3 fő, maximum 5 fő vehet részt.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Annafürdő

Annafürdő a Tolnai-hegyhát déli részén, az egykori Apponyi grófok kedvelt üdülőhelyén, Lengyel község szélén helyezkedik el gyönyörű festői környezetben, a természet lágy ölén. Remek lehetőséget nyújt üdítő sétákhoz vagy egy családi kiránduláshoz. Bikaltól mindössze 22-km, Mágocs- Nagyhajmás- Mekényes- Lengyel útvonalon (kb. 25 perc).

A közel 100 hektáros, természetszerű erdőgazdálkodási módszerrel kezelt parkerdő közepén, öreg bükkfák tövében ered az Annaforrás, mely a Kőris-völgyi patakot és azon keresztül az erdővel körülvett pihenőtó természetes vízellátását biztosítja. A forrás körüli régi épületek felújításával és a parkerdei közjóléti berendezések létrehozásával ökoturisztikai fejlesztések sora valósult meg a közelmúltban, így jött létre a Turisztikai és Természetismereti Központ, mely hamar a turisták és a kiránduló csoportok kedvelt úti céljává vált.

A parkerdőben horgászati és csónakázási lehetőség, bicikli-kölcsönzés, vadaspark, tanösvények, szabadtéri kemence, grillező- és tűzrakó hely, kilátó, erdei pihenők, erdei büfé, interaktív játszva-oktató eszközök segítik a szabadidő hasznos eltöltését.

Jó tudni

 • A helyszínen a parkolás díjköteles, 600 Ft/személyautó.

Elérhetőség:
Telefon:
+36 74/482-487
+36 30/9470-898
E-mail: annafordo@gyulajzrt.hu

Képek

Térkép